Bassinario: soep van avocado, tongschar en afgetopte ananas

Een aangename sfeer met uitzicht op de oude binnenhaven van Maastricht, gezellig ongedwongen bijkletsen, zien en gezien worden en uiteraard heerlijke culinaire gerechten in combinatie met mooie wijnen. De 15de editie van Bassinario (an evening for friends), gisteravond in ’t Bassin in Maastricht is naar ieders wens verlopen. Niet alleen was het succesvolle jaarlijkse evenement volledig uitverkocht; ook de weersomstandigheden waren perfect, net als – ook niet onbelangrijk – het eten.

Op het menu stonden tartaar van verse zalm, soep van avocado en komkommer, gemarineerde witte asperges en zoetzure pickles (voorgerecht Gastrobar Dock Five), paupiette van tongschar, met zalm en spinazie en een citroensaus (tussengerecht Les Trois Seaux), eendenborst in rode wijn-vlierbessen saus, met een bospeentje en polenta (hoofdgerecht Harbour Club) en als toetje een semifreddo op basis van soja, kokos en limoen, afgetopt met ananas (Allo Allo).

De opbrengst van het jaarlijkse treffen van met name ondernemers in Maastricht mocht er eveneens zijn: het bestuur van de organiserende serviceclub Ronde Tafel 179 Maastricht Charlemagne kan ruim 15.000 euro overmaken aan een aantal goede doelen. Een daarvan is kinderbehandelcentrum De Grummelkes in Cadier en Keer, dat dringend toe is aan een herinrichting van de ‘snoezelruimte’.