5 x after kerstborrelen in Wyck

Heel veel prosecco, rode wijn, kalkoenfilet, ossenhaas en konijn op grootmoeders wijze verder: de kerst is echt tot z’n einde gekomen. Of toch niet? Wij luiden vandaag de bekende Derde Kerstdag in met een lekkere ‘after kerstborrel’ in het magische Wyck. Bij onderstaande adresjes smaakt die borrel het allerbest.

De Poshoorn

Als je Wyck binnenloopt vanaf het station, kom je al snel bij de huiskamer van Maastricht terecht. Oftewel de Poshoorn met zijn vernieuwende, maar ook vanouds knusse uitstraling. Het is typisch zo’n plek waar locals komen om elkaar te ontmoeten, maar waar uiteraard ook de niet-Maastrichtenaar van harte welkom is. Met de zestien wisselende tapbieren en meer dan tachtig speciaalbieren van de fles, kan de afterborrel hier perfect worden ingeluid. Tip: pak een bier/spijsplankje! Dan krijg je een proefglaasje speciaalbier met een lekker bijpassend (Maastrichts) hapje.

Bar Brutal

In een van de zijstraatjes van Wyck ligt Bar Brutal. Niet alleen een bekende zomerhotspot met het gezellige beschutte terras, maar ook een favoriet warm en hip plekje in de winter. Met hun karaoke nights en terugkerende events, zoals Vinyl op Vrijdag, is hier altijd wel iets te beleven. Ga je voor een blond Vedettje, een Fever Tree cocktail of natuurlijk een Gin Tonic? Combineer het met snacks, bites en streetfood uit de nieuwe ‘brutal keuken’ en de afterborrel is helemaal compleet.

’t Wycker Cabinet

We hebben ‘m al vaker genoemd, maar ook in dit lijstje kan de bekende trendy bistro van Maastrichtse locals en toeristen zeker niet missen: bij ’t Wycker Cabinet kun je altijd terecht voor een lekkere borrel, of het nu de dag na Kerst is of niet. Ga voor een heerlijk glas wijn of probeer te kiezen uit de speciale Gin Tonics op de kaart. Zullen we je alvast een handje helpen? Ze hebben een nieuwe gin van de maand, namelijk The Copperhead Black Batch Gin!

Alex Maastricht

Heb jij Alex al eens ontmoet? Wij wel! Het in juni geopende trendy hotel-restaurant op de hoek van de Alexander Battalaan is nu al een niet te missen hotspot in Wyck. De steeds wisselende menukaart met kleine gerechtjes voor sharing en een uitgebreide drankkaart met speciale keuzes van Alex himself, beleef je een afterborrel in stijl. Bestel een cognac, whisky of ga voor de Alex’ Cello: een bruisende cocktail om helemaal in de stemming te komen. Nog niet genoeg gehad na deze donderdag? Ga dan op vrijdag terug voor de Casual Friday Borrel!

Stadsbrouwerij Maastrichter Maltezer

De voormalige Ridderbrouwerij is sinds deze zomer ingeluid als de nieuwe Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. En eigenlijk kunnen we nu al niet meer zonder deze speciale bierplek aan de Maas. De nadruk ligt hier op het serveren van lokale bieren, waaronder uiteraard de vers gebrouwen Maastrichter Maltezer. In de zomer zit je pal naast het water met je lokale speciaalbiertje en tijdens deze afterborrel zit je lekker warmpjes binnen op de eerste verdieping met uitzicht op het Maastrichtse water. Mét een winterbiertje uiteraard!