4 x opwarmen met warme chocolademelk

Koude dagen met kwik dat daalt beneden nul, dikke winterjas aan, muts op en handschoenen die je uiteraard thuis bent vergeten. Wat doe je dan als je door Maastricht loopt? Juist, dan ga je ergens opwarmen met een heerlijke warme kop chocolademelk. En het liefst eentje met slagroom erop natuurlijk. Bij onderstaande vier bijzondere plekjes zit je dan zeker goed.

DARQ

Aan het begin van het historische Stokstraatkwartier ligt DARQ, een hotspot waar het proeven van chocolade en koffie een echte experience vormt. Alle chocoladespecialiteiten worden gemaakt in het atelier van chocolatier Ralph Hagen die erom bekendstaat uitsluitend met duurzame producten te werken. Naast alle bijzondere chocolate tastings – je kunt proeven in de ‘darq’ met een blindproeverij – serveren ze ook de originele warme chocolademelk. Drink de hot chocolate met de chocolade ‘Mestreechter Puunekes’ of neem het als to go mee door de gezellige Stokstraat: opwarming verzekerd!

Guanaja Chocoladebar

In het hippe en industriële Sphinxkwartier is sinds deze zomer Guanaja geopend, een trendy chocoladebar op de Boschstraat waar je de ultieme chocoladebeleving kunt proeven. Met de grote keuze aan de verschillende soorten ‘chocolate chips’ heb je de mogelijkheid om jouw perfecte warme chocolademelk samen te stellen. Ben je daarna nog steeds niet opgewarmd? Neem dan een speciale witte of rode chocoladewijn mee naar huis om toe te voegen aan je eigen home made hot chocolate!

Mickey Brown’s

Op het hoekje in het overdekte deel van Mosae Forum ligt Mickey Brown’s, de koffiezaak die vooral bekend is door de speciale koffie en latte macchiato in de glazen picknickbekers. Maar voor een lekkere warme beker chocolademelk kun je hier uiteraard ook terecht. Een van de specialiteiten is de Tony’s Chocolonely chocolate milk die ook nog eens honderd procent fair trade is. Bestel als chocoladeliefhebber de Tony’s Chocolonely cake erbij en je ervaart een ware hartverwarmende chocolade-explosie.

Chocolate Company

Ken je de bekende hotchocspoons? Die zijn in 2004 uitgevonden door chocoladechef Toussaint van Chocolate Company, het chocoladeconcept dat inmiddels te vinden is in heel Nederland en Duitsland. Op het gezellige Onze-Lieve-Vrouwenplein is hun eerste café en store gevestigd, waar de houten lepel met chocolade in meer dan zestig – ja, echt waar – verschillende smaken te verkrijgen is. Even roeren door de melk en je hebt een heerlijke warme chocolademelk om mee op te warmen. Ga tijdens deze winterse dagen voor de speciale Glühwein of Sweet White Christmas Spoon en je bent op en top klaar voor de kerst.