Antipasti - Wycker Cabinet

5 x apéro in Maastricht

Na een drukke, maar leuke week vol afspraken, zou ik vorige week vrijdag met een vriendin de stad in gaan. We hadden al weken van tevoren afgesproken dat we deze avond zouden daten. ‘Gaan we dan wel uit eten?’, was de logische vraag die werd gesteld nadat we deze afspraak hadden vastgelegd. We gaan immers altijd uiteten als we elkaar zien. Toen het moment kwam om dé plek uit te zoeken om die avond te gaan zitten, werd het moeilijk. We houden er namelijk allebei niet per definitie van om op vrijdagavond zomaar ergens binnen te wandelen, een menuutje te nemen of à  la carte te ‘dineren’ en om 21.00 uur alweer in bed te liggen. Nee, wij houden ervan om de hele avond – onder het genot van een goede wijn – af en toe een hapje te bestellen. Maar waar doe je dat in Maastricht? Want als je het hele ‘diner-idee’ een beetje skipt, moet je het toch echt van de barbites, borrelhapjes en antipasti hebben. 

’t Wycker Cabinet

Eerlijk is eerlijk, deze mag gewoon niet missen in het rijtje. Bij deze bistro op hoek van de Wycker Brugstraat en Wycker Grachtstraat is het al-tijd gezellig. Je kunt hier dineren (dus gewoon à la carte), maar je kunt je ook de hele avond vermaken met een breed assortiment antipasti.

Antipasti - Wycker Cabinet

Il Bacaro

Ook zo’n typisch gevalletje: ‘altijd gezellig’. Zijn het de Italiaanse invloeden? wij weten het niet, je kunt er in ieder geval lekker uitgebreid borrelen. De menukaart is gevuld met een heel groot assortiment Italiaanse hapjes, van gedroogde hammetjes en kazen tot pasta en risotto. Veel van deze gerechten zijn in een kleine en een grote portie te bestellen.

Brandsøn

Hier kun je uit eten of borrelen. Of allebei. De ‘drinking bar’ van Brandsøn is geïnspireerd door de stad Barcelona, waar tapas a la plancha bereid worden. Dat doen ze bij Brandsøn dus ook: achter de bar worden hapjes die jij bestelt versbereid. Het menu van de drinking bar verandert iedere maand en staat vol met hapjes van over de hele wereld.

Fitz Roy

Vrij nieuw in Maastricht: Fitz Roy. In de bar-bistro van dit urban hotel aan de Boschstraat is het heerlijk toeven. Sinds deze week wordt bij Fitz Roy op donderdag, vrijdag en zaterdag een diner geserveerd, maar de barbites mogen er zeker ook zijn – en die zijn zeven dagen per week te bestellen! De jonge chef-kok van Fitz Roy werkt veel met kruiden uit eigen tuin en laat zich inspireren door de hele wereld.

Rumors

Een echte apéro-klassieker, Rumors in de Koestraat. Je bent hier in eerste instantie vooral welkom voor een ruim aanbod wijnen en cocktails (en een wel heel bijzonder toilet). De hapjeskaart van Rumors mag er echter ook zijn: van verse oesters tot mini-burgers. Ja, hier zit je vanavond wel gebakken.