5 x Eindelijk terrassen in de zon in Maastricht

Gooi je muts, sjaal en handschoenen in de kast. Haal je zonnebril tevoorschijn. En zorg voor een goed humeur. De zon is er! Wat jouw plannen dit weekend dus zijn? Fulltime genieten op het terras met een wijntje, biertje of lekkere kop koffie. Want voor je het weet is het aangename temperatuurtje weer verdwenen. Ben je door de plotselinge zon even verblind? Wij geven jou de zonnigste adresjes om lekker te gaan terrassen.

Café Sjiek

Elke Maastrichtenaar weet dit verborgen terrasje te vinden in het Jekerkwartier. En jij nu ook!  Schuif hier sjiek – niet te verwarren met chique – aan en drink een typisch Limburgs Gulpener biertje van de tap. Honger? Bestel het echte ‘zoervleis’ óf slurp aan heerlijke oesters. Zo, daar is jouw perfecte middag.

SOFA

Wil je het buiten het centrum zoeken? Zak dan zeker in een sofa bij SOFA. Deze trendy zaak ligt midden in de groene natuur op het terrein van Kasteel de Hoogenweerth. Kijk op van je drankje en je hebt uitzicht op de kleine jachthaven en Sint Pietersberg. Wij noemen dat genieten van het goede leven!

De Poshoorn

Deze plek heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Dit echte stadscafé staat steevast op elk terrassenlijstje. Dus bij ons mag hij ook zeker niet missen! Bestel een biertje, goed glas wijn of een cappuccino. Het maakt niks uit, want het is hier altijd genieten met de zon op de bol en zicht op alle flanerende voorbijgangers in hartje Wyck.

Lure

Weer zo’n verborgen en intiem plekje! In het historische deel van Maastricht is het terras van café Lure aan de Grote Looiersstraat toch wel het fijnst. Verdwijnt de zon even achter de wolken? Ga dan voor een gin tonic of probeer een Spaanse koffie met Licor 43. Zo blijf je sowieso lekker opgewarmd!

Restaurant Derlon

Genieten op een van de mooiste pleinen in Maastricht? Het terras van Restaurant Derlon op het Onze Lieve Vrouweplein is dan gewoon de place to be. Niet alleen omdat het deel uitmaakt van een luxe viersterrenhotel, maar ook omdat je het gevoel krijgt dat je écht even op vakantie bent. Oh, en loop daarna de Onze Lieve Vrouwebasiliek even binnen om een kaarsje te branden op nóg meer van deze zonnige terrasweekenden.