5 x ‘Handjes wassen in stijl’

Een avondje uit bestaat natuurlijk niet alleen uit goed eten en goed gezelschap. Hoewel dit zeker twee hoofdingrediënten zijn, zijn er nog andere zaken die om de hoek komen kijken. Je stoel moet lekker zitten, gezellige verlichting helpt mee en fijn personeel scheelt ook een boel. Er is echter nog een onderdeel van de avond dat zeker niet vergeten mag worden. Na een aantal gezellige uurtjes tafelen, die meestal gepaard gaan met wat wijntjes, is een toiletbezoek onvermijdelijk.

In sommige zaken: thank god! Want deze stukjes interieurarchitectuur had je niet willen missen.

In de etalage bij Kruisheren

Een avondje dineren bij Kruisheren is op zich al een prachtige belevenis, onder meer door de spectaculaire ambiance. Een bezoekje aan de ‘little girls/boys room’ hier, maakt het plaatje compleet. Misschien voelt het wat onwennig aangezien je achter een grote glazen wand zit, waarbij het lijkt alsof Jan en alleman voorbij kunnen wandelen om jou te vergezellen. Gelukkig word je met een tekstregel op het glas al snel gerustgesteld. ‘Maakt u zich geen zorgen, niemand kan u zien’, staat er tussen twee mooie stukjes poëzie op de grote glazen wand. Hè hè, toch even een momentje voor jezelf.

Het fatsoen hangt bij de Goudsmit

Een mooi toilet is niet alleen weggelegd voor de sterrenzaken in Maastricht. Ook op plekken waar je iets minder geld uitgeeft kun je je de koning te rijk voelen. Rumors in de Koestraat is hier het levende bewijs van. Goud, goud en nog eens goud! Alles spiegelt en blinkt. In dit gezellige zaakje, dat sowieso al is voorzien van een mooi interieur en een heerlijke sfeer, komen de toiletten als kers op de taart als een echte verrassing om de hoek.

Muro di Pasta

Als je een plekje weet te reserveren in het klassieke en overheerlijke Italiaanse restaurant Mediteranneo aan de Rechtstraat, vergeet dan niet eerst je handjes te wassen in hun felgroen verlichte ‘achterkamertjes’. Treed even een andere wereld binnen, die ommuurd wordt door een hoge wand gevuld met pasta!

Kleurrijk cabinet

Door de glazen deur die je naar de toiletten brengt, valt het al direct op: het prachtige interieur met mooie tegeltjes van het in 2015 verbouwde Wycker Cabinet is zeker ook in deze ruimte helemaal toegepast! Prachtige tegeltjes in allerlei kleuren en printjes maken van de publieke ruimte waar je je normaal zo kort mogelijk wil bevinden, een vrolijk en stijlvol geheel.

Terug in de tijd naar 17e eeuwse Barok

Ja, in dit vertrek wendde het parlement zich wel tot god. Les toilettes du Château Neercanne. Hier is het natuurlijk niet zo’n grote verrassing dat dit toilet niet onderdoet voor wat bij anderen thuis ooit de ‘gooj kamer’ was. Met klassieke tintjes uit de Barok periode en stijlvolle, donkere kleuren, ontgaat je ook in deze ruimte nog steeds niet het feit dat je je in een prachtig kasteel bevindt. Lucky you!