Gin tonics - Wycker Cabinet

5x VrijMiBo in Maastricht

Het is vrijdag en dat betekent bijna weekend! Wat ons betreft mag dat gevierd worden. Volgende week doet de Maastrichtenaar dat in vrolijke kledij en op de beat van lokale carnavalsklassiekers, maar vanavond kun je voor je vrijdagmiddag-borrel (VrijMiBo) nog heerlijk rustig neerstrijken bij een van de vijf favoriete café’s van de redactie van Smakelijk Maastricht. Proost!

1. Café Tribunal

Pinda’s op de grond en je omringd weten door een enorme diversiteit aan levensgenieters. Van de lokale kaartclub tot studenten en kunstenaars, wetenschappers, politici en advocaten; bij Café Tribunal kom je van alles tegen. De rijke geschiedenis van de Tribunal is in het hele café te voelen en je wordt er altijd vriendelijk ontvangen door Leo, Rianda of een van hun teamleden.

2. Stadsherberg de Poshoorn

Een van de bekendste (eet)café’s van Maastricht, gelegen in het bruisende Wyck. Hier voelt het eigenlijk iedere avond alsof het vrijdag is. Jong en oud komen hier samen om te genieten van vers getapte biertjes, wijntjes en een diversiteit aan borrelhapjes en bourgondische maaltijden. Bij de Poshoorn sta je aan de bar of aan de gigantisch grote statafel, zit je aan een van de lage tafels of kun je je ontspannen onderuit laten zakken op de heerlijk zachte banken.

De-Poshoorn-Maastricht-1

3. ’t Wycker Cabinet

We hebben ’t al vaker gezegd, ’t Wycker Cabinet is dé locatie voor een gezellige VrijMiBo. Rondom de met blauwe tegels bezette bar is genoeg plek voor een drankje en borrelhapje. De drankenkaart van ’t Wycker Cabinet heeft een uitgebreid en divers assortiment aan wijnen, bieren, gins en andere sterke dranken. Trek in meer? ’t Wycker Cabinet heeft ook een uitgebreide avondkaart én een brunchkaart voor het geval je het vanavond wat te bont maakt.

Gin tonics - Wycker Cabinet

4. Vino & Friends

Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je vanavond overweegt waar je met collega’s, vrienden of familie een drankje wilt gaan nuttigen: Vino & Friends. De zaak in de Plankstraat heeft niet alleen een uitgebreide bar, birra e cocktail-kaart, ze hebben ook een goed gevulde wijnkelder en bieden bezoekers de mogelijkheden om tegen een kleine vergoeding hun eigen wijn mee te nemen (mits deze niet bij Vino & Friends in de wijnkelder ligt). Ook bij Vino & Friends ontbreekt het je op culinair gebied aan niets: er is hier genoeg keuze aan Italiaanse lekkernijen.

Vino-Friends-Maastricht-9

5. Café Sjiek

Een Maastrichtse klassieker, niet alleen voor lokale specialiteiten maar zeker ook voor de gezelligheid rond de bar. Bij een drankje bij Sjiek – of je nu wacht op een tafeltje of gewoon even binnenwipt voor een VrijMiBo – kiest de Maastrichtenaar als snel voor oesters of een van andere antipasti. Mocht je hier vanmiddag neerstrijken, dan kunnen we natuurlijk niet garanderen dat je niet blijft plakken voor een van de Sjiek-klassiekers zoals zuurvlees, wild of bloedworst.

Café-Sjiek-Maastricht-4