5x burgers & fries eten in Maastricht

Burgers & fries, je mag me ervoor wakker maken hoor. Het is dan ook geen geheim dat ik regelmatig in een van de vele burgerzaken in Maastricht te vinden ben. Waar mijn liefde voor burgers is ontstaan zou ik niet eens meer weten. Wat ik wel weet is mijn eerste gedachte bij het zien van de goedgevulde broodjes: hoe ga ik ze ooit fatsoenlijk naar binnen krijgen. Maar onthoud: dit zijn altijd de beste burgers. Vergeet die calorieën en ontdek mijn 5 favoriete burgerrestaurants in Maastricht

’t Wycker Cabinet

Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je zin hebt in een lekkere burger. ’t Wycker Cabinet is dan ook geen burgerrestaurant. Toch staan er twee burgers op de kaart waar je je vingers bij aflikt. Voor de meatlovers staat de Cabinet Burger op de kaart, maar ook aan vegetariërs is gedacht. Ze presenteren namelijk ook een Veggie Burger.

Wycker Brugstraat 29b, Maastricht

Burgerlijk

Deze knus ingerichte zaak is gelegen in de Rechtstraat, een sfeervolle straat in Wyck. De naam zegt eigenlijk al genoeg: hier draait alles om burgers. Wat ik zo leuk vind aan deze zaak is dat je hier naast de classic burgers (die je overal wel vindt) ook originele burgers op het menu ziet. Denk bijvoorbeeld aan een zalmburger of een zeewiersojaburger. Het is niet mogelijk om bij Burgerlijk te reserveren. Mocht er geen plek zijn, wacht dan gerust even aan de bar en proef een van hun verfrissende gin-tonics.

Rechtstraat 37, Maastricht

Patty ’n Bun

Zodra je bij Patty ’n Bun naar binnen stapt waan je je voor even in Amerika. Het concept werkt als volgt: bestel je burger en je bijgerechten aan de kassa, zoek een plekje, wacht tot je nummer wordt omgeroepen en smullen maar. Naast burgers kun je hier ook genieten van een freakshake. Een freak-what? Een milkshake met slagroom, een donut, koekjes en snoepjes. Kortom, alle zoetigheden die wij allemaal heel lekker vinden.

Sint Pieterstraat 50, Maastricht

Hamburgeria

Voor een snelle hap maak ik vaak even een stop bij Hamburgeria. Dit piepkleine burgertentje, gelegen in Wyck, heeft een basic interieur, maar bereidt smaakvolle burgers in een handomdraai. Mocht je toch niet zo een burgerliefhebber zijn, kun je hier ook terecht voor hotdogs.

Wycker Brugstraat 57, Maastricht

Wall-Stock

Vlak naast de Sint Servaasbrug (een van de bruggen waar Maastricht bekend om staat), op de Kesselskade, vind je Wall-Stock. Op een zonnige zomeravond kun je hier op het terras een van de vele burgers proeven. Ze hebben zelfs een ‘Maastricht Burger’ op de kaart staan. Hoe leuk?!

Kesselskade 61, Maastricht