5x heerlijkste terrasjes in Maastricht

Terrasjes hebben we in Maastricht in overvloed. Zonovergoten of juist in de schaduw, met een uniek uitzicht, of fraai gelegen op de mooiste binnenpleintjes. Vorig jaar vertelde ik jullie over vijf Maastrichtse terrasjes met een uniek uitzicht. Vandaag som ik enkele van mijn favoriete terrasjes voor een hapje, drankje, apéro en gezelligheid op. Plekjes waar het op zwoele zomeravonden heerlijk toeven is.

CINQ

CINQis dé plek waar je ’s zomers de hele dag heerlijk in de zon kunt zitten. Direct aan het water heb je hier uitzicht op sloepen en boten, bezoekers van de stad en Bourgondiërs op de terrasjes naast je. Een en al gezelligheid en niet te vergeten een heerlijke menukaart met een ruim aanbod aan wijnen en zomerse cocktails.
Cörversplein 5

’t Wycker Cabinet

’s Avonds zit je hier – tot ie onder gaat – in de zon. Overdag valt het terras van ’t Wycker Cabinet net in de schaduw. Vooral op de warmste zomerdagen en richting het einde van de zomer is dat eigenlijk ideaal. Wist je al dat het terras van ’t Wycker Cabinet recentelijk is vernieuwd? En dat ze aanstaande woensdag een nieuwe kaart krijgen? Daarover vertellen we je morgen meer!
Wycker Brugstraat 29B

Brandsøn

Een terras van Scandinavische allure geleden in een prachtig stukje van Maastricht. De terrasstoelen van Brandsøn zijn uiterst comforttabel. Je kunt hier zowel in de zon als in de schaduw plaatsnemen. Hapjes en drankjes komen van over de hele wereld, en de Brandsøn-plank; die wordt wel erg leuk geserveerd!
Het Bat 2

XO

Op het terras van XO waan je je echt even in Baskenland. Dat komt niet alleen door de pintxos (pintchos) op de menukaart, ook door het authentiek Spaans-ogend terras en het zonnetje dat er heerlijk op je snoet schijnt. Het terras van XO kent drie delen; vooral het stukje waar de stoeltjes direct tegen de afzetting langs de Maas staan zijn voor mij uniek.
Cörversplein 10

Il Bacaro

Op het hoekje van het Vrijthof krijg je hier in alle rust een deel van de gezelligheid van deze ‘huiskamer van Maastricht’ mee. Precies goed als je het mij vraagt. Tel daar de heerlijke Italiaanse gerechtjes en drankjes bij op en je beleeft er een heerlijke zomeravond.
Vrijthof 16e