Restaurant SOFA gerecht

‘Maastricht aan Tafel’ bij SOFA, Le Bouchon en Le Bon Vivant

Smakelijk uit eten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het goede doel. Het kan vanaf 21 januari weer twee weken lang tijdens de restaurantactie Maastricht aan Tafel, die in Maastricht en omstreken al weer vele jaren een begrip is.

Tijdens de wintereditie 2018 van het gastronomische evenement – die wordt gehouden van 21 januari tot en met 4 februari  – serveren 11 restaurants in de stad een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht voor een vast bedrag van € 29,50 per persoon. Aan de actie doen drie leden van Smakelijk Maastricht mee: SOFA Brasserie-Bar-Restaurant, Bouchon d’en Face en Le Bon Vivant.

Van elk menu dat wordt geserveerd gaat zoals gebruikelijk een bijdrage naar het goede doel. Net als de afgelopen jaren is dat ook dit keer weer de Stichting Stille Armen Maastricht. Deze organisatie steekt al sinds 1932 Maastrichtenaren die het moeilijk hebben (maar desondanks nooit klagen) de helpende hand toe. Dat doet ze onder meer door ze op kerstavond een feestelijk kerstpakket te schenken.

Reserveren (rechtstreeks bij het restaurant van je keuze) is niet verplicht, maar wordt wel van harte aanbevolen.

Opvallend is dat de belangstelling van restaurants om mee te doen aan de ‘Maastrichtse Restaurantweek’ deze wintereditie veel kleiner is dan bijvoorbeeld afgelopen zomer. Toen deden 24 Maastrichtse zaken mee, waaronder vijf leden van Smakelijk Maastricht. Tijdens editie twee 2017 van Maastricht aan Tafel lag de ‘symbolische’ prijs voor een driegangenmenu overigens een stuk lager: € 25,55 in plaats van € 29,50 bij de aankomende editie.