Bassinario-2017

Bassinario 2017: Lekker eten en netwerken voor het goede doel

Een aangename sfeer met uitzicht op de oude binnenhaven van Maastricht, gezellig ongedwongen bijkletsen met een hapje en een drankje, maar vooral ook zien en gezien worden. Dat is in één zin de gedachte achter het Bassinario (‘an evening for friends’), het exclusieve culinaire netwerkevenement dat donderdag 15 juni voor de 15de keer gehouden wordt.

Plaats van handeling is – net als in voorgaande jaren – ’t Bassin. Deze, zeker bij mooi weer, even pittoreske als sfeervolle haven ligt in het volledig opgekalefaterde Spinkxkwartier, een van de gastronomische plekjes in de stad die het verdienen snel beend te raken bij een wa groter publiek.

De vier restaurants die in ’t Bassin gevestigd zijn (Harbour Club, Gastrobar Dock Five, Bistro Allo Allo en Les Trois Seaux) verzorgen gedurende de avond elk een culinair gerecht. Drank is voor de bezoekers van het evenement de hele avond door à volonté beschikbaar.

Kaarten voor de bijzondere netwerkavond, die elk jaar opnieuw als zeer bijzonder worden kosten 94,45 euro en zijn te bestellen via de site van Bassinario.

Met de opbrengst van het evenement, dat georganiseerd wordt door serviceclub Ronde Tafel 179 Maastricht Charlemagne, wordt elk jaar opnieuw een aantal goede doelen ondersteund. Hoofddoel dit jaar is Kinderbehandelcentrum De Grummelkes in Cadier en Keer, dat dringend behoefte heeft aan een herinrichting van de ‘snoezelruimte’.