Lure Smooth

Begin je dag smooth bij Café Lure

Hoewel het door de aangename temperaturen van de afgelopen weken nauwelijks voor te stellen is, wordt het stilaan winter. En dat betekent dat er goed op de vitamientjes moet worden gelet, vinden ze ook bij Café Lure aan de Grote Looierstraat. Deze prachtige zaak is in Maastricht vooral gekend vanwege zijn bijzondere ligging (op een Zuid-Frans aandoend pleintje) en in het voorjaar en de zomer om zijn schitterende terras met volop zon én voldoende lommerrijke plekjes.  

Wat lang niet iedereen weet, is dat Café Lure ook een heerlijke plek is om rustig te ontbijten.

Bij Lure vinden ze het belangrijk dat hun gasten gezond aan hun dag beginnen. Om die reden hebben ze de vernieuwde ontbijtkaart uitgebreid met diverse verse smoothies. Een krachtige green veggie (spinazie, broccoli, pastinaak appel, € 3,75)), zoals op de foto, maar ook een supergezond drankje op basis van gepureerde mango/banaan en blueberries.

Voor wie als eerste maaltijd van de dag wat stevigers prefereert, voorziet de kaart in diverse eiergerechten. Zo kan gekozen worden uit roerei met zalm en avocado (€ 9,50), de Omelet Allure, met groenten , bacon, kaas en zuurdesembrood (€ 7,80 euro)  en uiteraard het klassieke Maastrichtse Spek & Ei met koffie of thee (€ 6.50). Dit alles onder het motto ‘an egg a day keeps the doctor away’. Ontbijten met alleen een bakje yoghurt met granola of rood fruit (€ 5,50) of op zijn Frans met een croissantje met huisgemaakte jam, verse jus d’orange en koffie of thee (€ 7,50) kan natuurlijk ook.

De ‘ontbijtkeuken’ is geopend van 10.00 tot 12.00 uur, vrijdag en zaterdag vanaf 11.00 uur.  TIP: wie zijn ontbijt een extra feestelijk karakter wenst te geven, kan dit doen door voor € 3,50 extra een glaasje bubbels te bestellen.

Vanaf 5 december staat voor Café Lure, op de plek waar ’s zomers het terras te vinden is, een Mongoolse Yurt tent. Deze wordt knus verwarmd door een houtgestookte kachel, die zorgt voor een unieke sfeer. De karakteristieke tent biedt bij een diner plaats aan maximaal 35 personen. Borrelen kan tot zelfs met maximaal 60 personen. Wie meer wil weten kan een mail sturen naar: info@cafelure.nl

Cafe-Lure-Maastricht-7