Beluga classics en streetfood in een ruig jasje

Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver: dan wordt het Vrijthof omgetoverd tot één groot outdoor restaurant: ‘t Preuvenemint. Een lang weekend aan het einde van iedere zomer, waar Maastricht het hele jaar naar uitkijkt. Traditiegetrouw staat ook Beluga Loves You dit jaar weer op ’t Preuvenemint. Hans van Wolde vertelde ons kort over hun stand tijdens het leukste weekend van het jaar.

Ruig jasje

Dit jaar heeft Beluga Loves You gekozen voor een iets grotere tent met een ruigere uitstraling, ,,dit doen we omdat we een bepaalde beleving willen uitstralen. Daarom komt dit jaar de barcontainer van Herman den Blijker in onze stand te staan. Dit is een vijftien meter lange zeecontainer die hydraulisch opengaat en compleet is ingericht met ruige materialen.’’ Op het gebied van beleving gaan ze bij Beluga Loves You dit jaar weer live-koken op de Maxi-Ofyr. Dit is een houtsgetookte staalbarbecue waar de grillspecialiteiten op bereid worden.

Op de menukaart

De menukaart van Beluga Loves You op het Preuvenemint is verdeeld in een Beluga classics en een Beluga streetfood gedeelte. Op de kaart met Beluga classics vinden we de verse kringrab en het M.R.IJ. rundvlees ‘to share’. Dit ‘stukje’ vlees weegt maar liefst een kilo en wordt geserveerd met verse frieten en Bérnaise saus. ,,En de echter klassieker, het Beluga-aperitief met tomaat en parmezaan, de Hit Me, staat uiteraard ook op de kaart’’ vertelt Hans.

,,Op de Beluga-streetfood kaart staan oesters, dé Beluga burgers, gamba’s in koude Mexicaanse soep en kipsaté evenals handgesneden frietjes, verse kibbeling met remouladesaus en Beluga’s rendangkroketten. Die laatste drie komen uit onze eigen frietwagen.’’

Don’t miss

Omdat Beluga dit jaar voor de eerste keer bier mag serveren, maken ze er ook direct een échte bierbar van ,,iedere avond van 00:00 tot sluit hebben wij BB: bier en bitterballen!’’

Iedereen die op zaterdag een fles Champagne bestelt in de stand van Beluga, krijgt deze met vuurwerk en een lekkere snack geserveerd. Tijdens de ‘Oude Sjengen middag’ op zondagmiddag, wordt er vanaf 15:00 een zes-literfles AIX Rosé uitgeschonken en snacks uitgedeeld aan alle gasten.

Lees meer over dit restaurant