Beluga Loves You terug met stand op Preuvenemint

Restaurant Belgua (Beluga Loves You) staat dit jaar, na een aantal jaren van afwezigheid, weer met een eigen stand op het Preuvenemint. Dat hebben ’t Struyskommitee, de organisator van het jaarlijkse eet- en drinkfestijn op het Vrijthof in Maastricht, en Beluga-chef Hans van Wolde, vandaag bekendgemaakt.

In 2015 was Hans van Wolde ook even terug op het evenement, maar toen deelde hij een stand met Pieter van Veldhoven (Shake and Serve) en Rob Dresen (Rebelle). Vorig jaar liet de tweesterrenchef opnieuw verstek gaan, naar verluidt omdat hij zich graag helemaal wilde richten op zijn eigen zaak.

In het verleden kwam van Wolde geregeld in conflict met ’t Struyskommitee. Reden was onder meer de muziek die in de ogen van sommige leden van ’t Struyskommitee soms wat aan de harde kant was. Voor de Maastrichtse topchef hoeft dat laatste ook niet meer. ,,Het tijdperk van dj’s, harde muziek en party’s sluiten we af om weer eer te doen aan het originele gedachtegoed van ’t Preuvenemint”, stelt hij in een persbericht.

Na de nodige veranderingen is het dan ook de hoogste tijd om zich weer met een eigen stand aan te sluiten bij ’t Preuvenemint, zo laat hij weten. ,,Sinds enkele jaren hebben we een verjongd Struyskommitee dat meedenkt met de ondernemers en de inwoners van Maastricht. Belugalovesyou kan zich helemaal vinden in de denkwijze van ‘t Struyskommitee om vast te houden aan de grandeur van ‘t Preuvenemint maar wel te blijven innoveren.”

Belugalovesyou & Friends presenteert zich dit jaar met het concept ‘TOP frieten, TOP snacks, TOP oesters’ en een wijnbar met lekkere hammen. ,,We gaan weer een ouderwets feestje van ’t Preuvenemint maken”, besluit Van Wolde zijn bericht.

’t Preuvenemint vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 27 augustus 2017.