Bistro Croquant: culinaire kroketten en meer

Bistro Croquant is nieuw, hip en lekker. De zaak van Roland Philipsen opende eind 2017 in stilte de deuren. Het concept van de bistro draait om genieten en geïnspireerd worden in een gezellige en sfeervolle ambiance. Oh ja… en om kroketten, of croquettes zoals ze dat bij Bistro Croquant zeggen!

Roland Philipsen heeft lang gezocht naar een geschikte locatie voor zijn, in eerste instantie pur sang krokettenbar. Locaties op de grote pleinen waren uitgesloten. Onder andere de Koestraat passeerde de revue. ,,Toen Limburg Kookt besloot om te stoppen in het pand Achter de Molens 15 wist ik zeker dat dit de plek was voor mijn nieuwe concept”, vertelt Roland.

Culinaire croquetten

Het concept van Bistro Croquant? Culinaire kroketten en meer. De chef-kok heeft zich toegespitst op het maken van de meest bijzondere croquetten. Op de menukaart vind je de groentencurrycroquette, witlof-boerenhamcroquette maar ook gewoon een rundvleescroquette. Roland raadt zijn bezoekers aan hun lunch of diner te beginnen met een croquette – geserveerd met salade en saus – om vervolgens meerdere diner-gerechten te delen.

De menukaart van Bistro Croquant is divers, van aardappel-truffelsoep tot risotto en vab zuurvlees tot bloedworst met appel. Deze gerechten variëren in prijs van € 4,50 tot € 8,50. ,,Het shared-dining idee van Bistro Croquant is niet te vergelijken met tapas of fingerfood; het is eerder een manier om de gasten een heuse smaakbeleving te laten ervaren”, aldus Roland. Uiteraard kun je er ook voor kiezen je gerecht gewoon zelf op te eten of om een van proefplateau’s met kaas, vlees of een mix te delen.

Hip en modern met een Franse twist

Het interieur van het pand Achter de Molens 15 werd met de komst van Bistro Croquant rigoureus aangepakt en is amper nog herkenbaar. De grote, open, keuken vormt het hart van de zaak. De eigenaar en zijn keukenbrigade onderhouden vanaf hier het contact met hun bezoekers terwijl de kroketten sissen en andere lekkernijen worden klaargemaakt.

De rest van de bistro is modern en strak met een vleugje Frankrijk. Een smaragdgroene suède zithoek naast de typisch Franse bistrostoeltjes en een met witte tegels bezette muur achter de houten bar maken niet alleen de menukaart maar de hele Croquant-ervaring bijzonder.

Bistro Croquant is geopend woensdag en donderdag vanaf 16.00 uur en vrijdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur.