Bistrot on Top: voordelig genieten bovenop de A2-tunnel

Je kunt er voor een luttel bedrag ontbijten, tussen de middag een voordelig broodje eten, en ’s avond uitgebreid genieten van een compleet driegangenmenu voor 25 euro. Desgewenst in combinatie met een paar mooie glazen wijn van Sauter Wijnen of een glas speciaalbier, met als afsluiter een uitmuntend kopje koffie van het steeds bekender wordende merk Cafés Richard.

Bistrot On Top, een van de nieuwe culinaire pleisterplaatsen van Maastricht, ligt voor de verandering eens niet in het centrum van de stad, maar in het nieuw ingerichte Koningspark. Deze omgeving maakt deel uit van de ‘groene loper’, het gebied rond de voormalige A2-stadstraverse. Nog preciezer: de nieuwe zaak, op de hoek van de Scharnerweg en het Koningsplein, ligt bijna letterlijk bovenop de A2-tunnels (vandaar On Top) waar sinds vorig jaar het verkeer door raast.

De afgelopen jaren is hier hard gewerkt aan het wegwerken van de verkeersstroom. En dat zorgt voor nieuwe bedrijvigheid. Sinds kort kun je op deze plek vijf dagen per week (van woensdag tot en met zondag) terecht in de strak en trendy ingerichte bistrot.

De Boutique (zeg maar het afhaalrestaurant) van Bistrot on Top is zes dagen per week geopend (van maandag tot en met zaterdag). De kaart biedt een ruime keuze aan pistolets, stokbroodjes, speciale broodjes en warme broodjes, voor prijzen die variëren van 2,30 euro (voor een pistoletje kaas) tot 6 euro (voor een stokbroodje garnalen). De specials hebben ‘speciale’ namen als Spaans Beleg, Franse Slag (beide 3,50 euro) en Groene Loper (4 euro). Voor 5 euro trakteer je jezelf op een Studiebol. Je eigen diner afhalen kan overigens ook (voor 6 euro per persoon) maar dan eet je wel ‘wat de pot schaft’, zoals op de kaart te lezen staat.

Bistrot On Top ligt net buiten het centrum, wat onder meer betekent dat de prijzen er een heel stuk lager liggen dan je zou verwachten.Vanaf 6 euro eet je er een voorgerecht. Gegratineerde uiensoep bijvoorbeeld, vitello tonato, salade met scampi of een lauwwarme salade met geitenkaas. Hoofdgerechten (steak, kalfsschnitzel, confit de canard, een runderstoofpotje of pasta met scampi) zijn er vanaf 13 euro, maar uitgebreid borrelen in combinatie met een van de borrelplakjes kan natuurlijk ook.

Ook aan de kids is gedacht. Een kleine hamburger (eventueel vega) met frietjes en mayonaise, pasta of krokante kipfilet (met toebehoren worden) bij Bistrot on Top geserveerd vanaf 5 euro. Voor een ijsje of een stukje vlaai hoef je ook niet diep in de buidel te tasten.

Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Raadpleeg dan de website waar alles te vinden is over het nieuwe concept op een minder voor de hand liggend plekje in Maastricht.