Bocca-Lupo-Maastricht-11

Bocca Lupo eerste op landelijk lijstje lekkerste pizzeria’s

Dat Bocca Lupo op het Vrijthof geweldige pizza’s serveert, was ons natuurlijk al veel eerder opgevallen. Maar anderhalf jaar na de opening begint de charmante pizzeria op het bekendste plein van Maastricht ook landelijk een aardig toontje mee te blazen. Afgelopen weekend nog plaatste www.vijfbeste.nl, een blog met een enorm bereik onder mensen met een lijstjesfetish, Bocca Lupo op de eerste plaats.

Vijfbeste.nl publiceert elk jaar een Top-5 van zaken in Nederland waar je de lekkerste pizza’s krijgt. De site doet dat op basis van eigen ervaringen, vaak na tips van derden. ,,Onze winnaar dit jaar is pizzeria Bocca Lupo, midden in het centrum, aan het Vrijthof. Ze concentreren zich hier helemaal op pizza’s, dus verwacht geen kaart vol pasta’s en vleesgerechten (behalve heerlijke tagliata; dun gesneden biefstuk). Die focus op pizza’s is een perfecte keuze, want ze doen hier gewoon waar ze heel goed in zijn!”

Als dat niet een geweldig compliment is voor eigenaresse Juliëtte Wolfs, die hoogstpersoonlijk de houtoven bemant en ervoor kiest alleen te werken met de beste ingrediënten.

Nu het najaar zich vrijwel dagelijks doet gelden heeft Bocca Lupo, afgezien van de kaart met eersteklas ‘standaardpizza’s’, een nieuwe kaart met herfstspecials, die geregeld wisselt. Zo is er Pizza Petto d’Anatra, een dunne pizzabodem met gerookte eendenborst, parmezaan, pecorino, balsamico en rucola (€16,50). En wat te denken van de N’duja, een knapperige Pizza Margherita met als extraatje pittige worst uit Calabrië, zeg maar de voet van de Italiaanse laars (€13,50)?

Juliëtte doet haar best haar gasten te laten zien (en te laten proeven) dat pizza niet het vettige fastfood hoeft te zijn dat de meeste mensen kennen. Maar dat het met de juiste bestanddelen één van de hoogstandjes uit de Italiaanse keuken is.

Dat laatste lukt haar wonderwel, mag je wel zeggen. Want als Hollanders en Maastrichtse pizzeria op de eerste plaats zetten – boven top-zaken uit Rotterdam (O’Pazzo) , Amsterdam (La Perla), Utrecht (Bastacosi) en Haarlem (Pizzeria Back to Basics) – dan moet er iets aan de hand. En dat is ook zo, volgens onze collega’s van www.vijfbeste.nl. ,,Als je zin hebt in een experimentje, hebben ze los van de kaart altijd wat bijzondere pizza’s op een bord staan. Onze favoriet die wél standaard op het menu staat: de ‘pizza fritta con fichi e prosciutto’. Een gefrituurde pizza (!) met vijgen, parmaham en ricotta. Op naar Maastricht!”

Op naar het Vrijthof, zouden wij daaraan willen toevoegen.

Lees meer over dit restaurant

Bocca-Lupo-Maastricht-5