Bomb ass, die burrito’s van Bad Ass Burritos in Wyck

De horecaconcepten schieten in Wyck als paddenstoelen uit de grond. Na burgers en bagels heeft de wijk nu ook een burritobar.

Vorige week dinsdag opende in stilte de deuren van Bad Ass Burritos (BABs). Die stilte was van korte duur, want toen ik vandaag verhaal ging halen was het topdrukte. Bij binnenkomst komen de geuren van Mexicaanse kruiden me meteen tegenmoet. Daar word ik vrolijk van. Lynnel Janssen is de jonge eigenaar van de zaak, hij wijst me naar een tafeltje en vertelt met veel passie zijn verhaal.

‘Ik ben altijd al gek geweest op burritos, maar hier in Maastricht – of Heerlen waar ik tot voor 10 jaar woonde – was er nooit ’n plek waar je burritos kon gaan eten of halen, zonde!’. Drie jaar geleden vertrok Lynnel voor een jaar naar Costa Rica. In dat jaar reisde hij door een groot deel van Midden-Amerika. Hij proefde er ontelbare burrito’s. ‘Er ging een wereld voor me open en mijn liefde voor dit Mexicaanse gerecht groeide’.

In de zaak op de hoek van de Stationsstraat en de Alexander Battalaan is het Mexicaanse gevoel tot in de kleinste details tot leven gebracht. Op het tafeltje bij de ingang staan ontelbare spicy sausjes, op de muur Azteekse tekeningen en alles heeft een vrolijke lik verf gehad. De laid-back sfeer die hier hangt is aanstekelijk.

Ik vraag Lynnel hoe hij zijn passie en zakelijke achtergrond heeft weten om te zetten in dit concept. Hij heeft immers geen horecaervaring maar staat wel zelf in de keuken. ‘Allereerst heb ik geluk met de mensen op me heen, sommige recepten komen bijvoorbeeld van mijn moeder. Een goede vriend van me staat als chef in de keuken. Daarnaast is het vooral heel hard zoeken, uitproberen en gewoon doen.’ Lynnel reisde in de afgelopen twee jaar heel Nederland, Duitsland en België door en bezocht zelfs London, om burrito’s te proeven en op zoek te gaan naar inspiratie.

Wie besluit een burrito bij BABs te gaan eten hoeft overigens niet met honger naar huis, de burrito’s hier wegen namelijk maar liefst 1/2 kilo(!). Behalve burritos kun je bij BABs ook terecht voor taco’s, burrito bowls, salades en nachos. Deze gerechten worden allemaal met verse ingrediënten gemaakt, het vlees wordt naar geheim recept gemarineerd en de sausen komen uit eigen keuken. De Mexicaanse biertjes komen niet uit eigen keuken maar rechtstreeks uit de koelkast. Geserveerd met een limoentje.

Aan het einde van ons gesprek vraagt Lynnel of ik iets wil proeven. Ik ben wel nieuwsgierig en van al dat gepraat over eten heb ik eigenlijk ook wel trek gekregen. Lynnel duikt zelf de keuken in en verrast me met de taco’s. Deze drie ‘small soft wraps’ zijn alle drie met andere ingrediënten gevuld. Chicken strips met guacamole, chili con carne beef met sour cream en pulled chicken met salsa verde.

Tja, ik zal niet liegen. De volgende keer dat ik zin heb in een burrito weet ik waar ik moet zijn!

Bomb Ass Burritos is zeven dagen per week van 12:00 tot 22:00 uur geopend.