Bouchon-Den-Face-Maastricht-10

Bouchon d’en Face in de race voor prestigieuze prijs

Bij Bouchon d’en Face, in de Wycker Brugstraat, zijn ze door het dolle heen. Het sfeervolle restaurant is genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2017’. Bouchon d’en Face staat samen met negen andere restaurants in een lijstje ‘favoriete zaken met een smakelijke Franse slag’, dat is samengesteld door Leven in Frankrijk, het bekende glossy magazine voor Francofielen en andere ‘amateurs’ van het goede leven. 

Vijf van de restaurants waarmee het romantische restaurant van Maxime en Gyan Vliegen de komende maanden een leuke, maar felle concurrentiestrijd aangaat zijn gevestigd in Amsterdam. Een ervan is Ron Gastrobar Paris, een populair stekje in de Nederlandse hoofdstad, dat is ingericht als een Franse bistro uit de jaren ’50.

Het zou ongelooflijk cool zijn als het team van Bouchon d’en Face erin zou slagen de titel naar Maastricht te halen. Wederom naar Maastricht te halen, is trouwens beter uitgedrukt, want de publiekstitel ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland’ is op dit moment in handen van de équipe van Restaurant FLO, dat even verderop richting het station ligt.

De wedstrijd om de titel wordt dit jaar alweer voor de zevende keer gehouden. ,,Na het succes van de afgelopen zes jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2017 weer  de beste bistro’s, brasseries en anderen adressen in Nederland waar je fantastisch, écht Frans eet. We zijn niet op zoek naar Franse topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk. Ook als lezer kunt u stemmen op uw favoriete restaurant”, aldus Leven in Frankrijk.

In 2015 hadden de lezers en de redactie van Leven in Frankrijk Bouchon d’en Face ook al in het vizier. Toen eindigde de zaak officieus als ‘Het Fijnste Franse Restaurant Beneden de Rivieren’.

Je stem uitbrengen doe je via deze link.

Bouchon-Den-Face-Maastricht-6