Bouchon-Den-Face-Maastricht-2

Stukje Maastrichts Lyon tijdens TEFAF dagelijks geopend

Een slimme zet van Bouchon d’n Face, de sfeervolle Lyonnaise bistro in het Maastrichtse stadsdeel Wyck, en tevens een zeer gastvrij gebaar. De zaak van Maxime en Gyan Vliegen, respectievelijk gastvrouw en chef-kok, heeft een vermelding in de Guide Michelin. Geen ster weliswaar, maar toch. En als je in de meest prestigieuze culinaire gids ter wereld staat, kun je het gewoon niet maken om in de eerste week van TEFAF je deur op slot te houden.

Maxime en Gyan hebben dat heel goed begrepen. Noblesse oblige, heet dat in het Frans. Broer en zus offeren tijdens TEFAF hun welverdiende vrije dagen dan ook met alle liefde op om het internationale publiek dat met een Michelingids in de hand op zoek gaat naar een puike Maastrichtse eetgelegenheid niet toevallig voor een dichte deur te laten staan.

Concreet betekent het dat Bouchon d’en Face op maandag 12 en dinsdag 13 maart geopend is, terwijl de zaak anders dicht zou zijn. Een buitenkans voor al die Fransen die na een bezoekje aan de grootste en belangrijkste kunstbeurs ter wereld trek hebben in een copieus diner in een vertrouwde omgeving. De menukaart is trouwens tweetalig, zodat Franse gasten een goed beeld hebben van wat ze op hun bordje krijgen: escargots de Bourgogne en steak tartare preparé bijvoorbeeld, en terrine de foie gras de canard, of entrecôte sauce béarnaise. Onze persoonlijke favorieten, de bavette grillée sauce morilles en de Chateaubriand pour deux zijn ware culinaire kunststukjes die ook tijdens TEFAF op de kaart staan.

Overigens zijn tijdens TEFAF ook niet-Fransen van harte welkom bij Bouchon d’en Face. Niet alleen op maandag en dinsdag, maar tien dagen lang. Tijdig reserveren is aanbevelenswaardig, want met al die duizenden kunstliefhebbers in de stad, die ook lekker willen eten, weet je het maar nooit.

Lees meer over dit restaurant

Bouchon-Den-Face-Maastricht-9