Bouchon-Den-Face-Maastricht-5

Bouchon d’en Face: Kikkerbilletjes (ook op zaterdagmiddag)

Bouchon d’en Face heeft ze eindelijk weer op de kaart staan: les cuisses des grenouilles, oftewel kikkerbilletjes. De een moet er – om welke reden dan ook – niets van hebben, terwijl de ander er juist zijn vingers bij aflikt. Dat laatste is zonder meer geoorloofd, want verse kikkerbilletjes zijn bedoeld om ‘te snoepen uit ’t vuistje’. Althans, als we de bekende Maastrichtse top-kok Toine Hermsen mogen geloven. En wie zijn wij bij Smakelijk om aan zijn woorden te twijfelen.

Hoe het ook zij: bij Bouchon d’en Face, de knusse zaak in de Wycker Brugstraat die door collega Matthijs onlangs nog werd getipt als een van de leukste Franse restaurants van Maastricht, staan de cuisses des grenouilles vanaf deze week weer op de kaart. Naar goed Frans gebruik worden ze geserveerd in een heerlijke huisgemaakte kruidenboter met heel veel knoflook.

Een ander nieuwtje is dat de Bouchon d’en Face, dat van woensdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur is geopend voor het diner, nu ook op zaterdag is geopend voor de lunch. Van 12.00 uur tot 15.00 uur om precies te zijn. En dat is precies lang genoeg om uitgebreid te genieten van de cuisses de grenouiles of een van de andere onmiskenbaar Franse specialiteiten van de in Frankrijk opgeleide chef-kok Gyan Vliegen: de croquettes de crevettes; ambachtelijke garnalenkroketten met tartaarsaus bijvoorbeeld, of de bavette grillée sauce poivre.

Daarnaast kun je vanaf vandaag weer reserveren voor het kerstmenu. Zowel op 25 als op 26 december serveert Le Bouchon een driegangenmenu voor € 39,50. Wie een geheel verzorgde avond wenst, kans zich voor een totaalprijs van € 69,50 laten verrassen met bijpassende wijnen en een digestief. Reserveren is echt noodzakelijk, zo laat gastvrouw Máxime Vliegen ons weten. ,,Het aantal plaatsen is beperkt.”

Lees meer over dit restaurant

Bouchon-Den-Face-Maastricht-2