Kruisheren-hotel-Maastricht-2

Bram Haenen nieuwe chef Kruisherenrestaurant

Maastrichtenaar Bram Haenen (37) voelt zich erg gelukkig als hij zijn vrouw Marissa en zijn twee zoons bij zich heeft. Maar hij vindt het ook geweldig als hij lekker uit eten kan, goede wijn mag drinken en hij de kans krijgt te genieten van de streetfood cultuur in Azië. Een vol restaurant met leuke gasten die na een heerlijk diner tevreden huiswaarts keren is ook wel aan hem besteed.

Sinds kort is er voor Haenen nóg een reden om gelukkig te zijn. Hij is namelijk benoemd tot chef de cuisine van het Kruisherenrestaurant, zo heeft directeur Bastiaan Klomp van het Kruisherenhotel bevestigd. Haenen is sinds 1 september werkzaam binnen de Oostwegel Collection, waar het Kruisherenhotel deel van uitmaakt. Hij is de opvolger van chef-kok Vincent van Vierzen.

Bram Haenen chef Kruisherenhotel Restaurant

Heanen werkte het afgelopen jaar bij filmtheater Lumière Maastricht, waar hij mede aan de wieg stond van het nieuwe restaurantconcept. Daarvoor was hij werkzaam als chef-kok bij hotel Applepark en Hotel De L’Empereur in Maastricht. De Maastrichtenaar werkte daarvoor op meerdere plaatsen als kok en souschef, onder meer in Hotel Maastricht Crowne Plaza en Restaurant Sagittarius in Maastricht.

Nieuwe winterkaart

Onder leiding van de nieuwe chef wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe winterkaart. Welke gerechten we van Haenen mogen verwachten, laten hij en de directie van het Kruisherenhotel liever nog even in het midden. Wel laat hij weten dat hij als keukenchef hecht aan de seizoenen en dat hij voortdurend op zoek is naar nieuwe producten om deze vervolgens te verwerken in nieuwe culinaire creaties.

Op de vraag wat zijn favoriete gerecht is, heeft hij geen concreet antwoord. ,,Waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan een coquille met truffel tot rengdang zijn, van asperges in het voorjaar tot haas in het najaar, maar ook een kop erwtensoep heb ik graag. Ik barbecue wel het hele jaar door en ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen.”

Lees meer over dit restaurant

Kruisheren-hotel-Maastricht-9