Brasserie-Flo-Maastricht

Brasserie FLO: diner met Limburgse wijnmakers

De belangstelling voor Limburgse wijnen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Steeds meer vooraanstaande restaurants in Nederland en België ontdekken de gastronomische mogelijkheden van zowel de witte als de rode wijnen die in onze regio geproduceerd worden.

Brasserie-Flo-Maastricht

Wie benieuwd is wat de Limburgse wijnboeren zelf vinden van het feit dat hun wijnen extra gewaardeerd worden of gewoon wil weten hoe ze denken over de gastronomische inzetbaarheid, is op 28 mei van harte welkom bij Brasserie FLO in Maastricht.

‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2016’ houdt op die datum een proeverij van Limburgse wijnen, in samenwerking met MARIO TERTSCHNIG.wine, het bedrijf van de Limburgse wijnconsultant Mario Tertschnig.

Gelauwerd

Gedurende de proeverij, van 15.00 tot 17.00 uur, staan drie gelauwerde makers van Limburgse wijnen klaar om belangstellenden meer te vertellen over hun werk, vragen te beantwoorden en natuurlijk om hun wijnen te laten proeven. Het gaat om Mathieu Hulst van de Apostelhoeve, Harry Vorselen van Wijngoed Thorn en Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck.

Hèpkes

Brasserie FLO trakteert gedurende de meet & greet op heerlijke ‘hèpkes’. De proeverij is gratis en vrij toegankelijk. Reserveren is niet noodzakelijk.

Wie de Limburgse wijnwereld dieper wil doorgronden, en zelf wil ervaren wat goede Limburgse wijn vermag in combinatie met mooie gerechten, kan vanaf 18 uur aanschuiven voor een ‘wijnmakersdiner’. De kosten hiervoor bedragen € 65,00 per persoon.

Op het programma staat het volgende 4- gangen menu (samengesteld door chef-kok Kris School en zijn team):

Rillette van konijn met brioche toast en rode biet – 2015 Riesling brut, wijngaard Apostelhoeve
*
Terrine van Livar ham met asperge, balsamico mayonaise, aardappelsalade en rucola – 2015 Pinot Blanc, wijndomein Aldeneyck en 2016 Müller-Thurgau, wijngaard Apostelhoeve
*
Warme salade Niçoise met kort geschroeide verse tonijn – 2015 Pinot Gris barrique wijndomein Aldeneyck
*
Licht gerookte gebakken zalm filet met Limburgse asperges, pommes dauphine, zeekraal en hollandaise saus – 2016 Frühburgunder, wijngoed Thorn
*
Crème brûlée van lavendel met honing krokant en roomijs van Indian summer thee – 2016 Late Harvest, wijngoed Thorn

Reserveren kan bij Brasserie FLO via 043-3282525 of www.flomaastricht.nl