Bread & Delicious wordt SoDelicious

Bijna tien jaar geleden opende Bread & Delicious aan de Stationsstraat in Maastricht de deuren. De brood- en banketbakkerij werd niet alleen voor de Maastrichtenaar en toerist een geliefde plek voor ontbijt en lunch; ze werd ook toeleverancier voor een groot deel van de lokale en regionale horeca. Inmiddels maakt het team van Bread & Delicious zich klaar voor de volgende stap: over iets meer dan tien dagen openen de deuren van SoDelicious.

Droom

De ambitie om door te groeien was er altijd al, de juiste gelegenheid echter niet. Het succes van Bread & Delicious, had de brood- en banketbakkerij te danken aan een combinatie van ambacht en lokaal management – en daarmee bedoelt Ellen Beek (sinds SoDelicious mede-eigenaar van het concept) dat alles onder één dak en met de manager op de vloer geregeld is. Met deze gedachte in het achterhoofd werd iedere mogelijkheid tot uitbreiding afgewezen. Totdat de huurbaas van het pand aan de Stationsstraat, het team van Bread & Delicious nog niet zo lang geleden attendeerde op het feit dat het pand van de buren leeg zou komen te staan. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek en Bread & Delicious greep deze kans met beide handen aan.

SoDelicious

Met de uitbreiding van de zaak, nemen we na tien jaar afscheid van de naam Bread & Delicious. Het concept van de banket- en broodbakkerij, dat Robert Uphoff en Kevin van Benthem in 2009 ontwikkelden, zal blijven voortbestaan in het vernieuwde concept, maar dan onder een nieuwe naam: SoDelicious. Deze naam betreft in het nieuwe concept niet alleen de bakkerij, maar de totale invulling van beide panden.  Het pand dat tot afgelopen najaar in gebruik was als bakkerij en lunchroom, wordt momenteel onder handen genomen en heringericht tot bakkers- en traiteurswinkel. Grote raampartijen en glazen deuren aan de linkerzijde van deze winkel bieden direct zicht op de keuken en het restaurant bij de buren. In dit ‘nieuwe’ stukje SoDelicious, zijn gasten vanaf medio mei welkom voor ontbijt, lunch, diner en borrel.

Ambacht centraal

Met de uitbreiding wordt het merk SoDelicious weliswaar groter; in de basis wil het team klein blijven. Puur vakmanschap staat voorop, achter de schermen zal SoDelicious nooit een ‘fabrieksproducent’ worden. Achter de schermen worden brood, banket en de traiteursmaaltijden die in de winkel verkocht gaan worden, op ambachtelijke wijze gemaakt. De open inrichting van beide panden, met veel glas, openslaande deuren en direct zicht op productieruimte en keuken, zullen een bezoekje aan SoDelicious een heuse beleving maken. Waar je ziet en ervaart wat je proeft.

In de keuken

Het restaurant-gedeelte van SoDelicious zal operationeel ingevuld gaan worden door Veronique Lahou en Jules Crousen. Beiden zijn geen onbekenden in de regionale horeca: Veronique was tot begin 2019 een van de vaste gezichten bij NOVO new dining, Jules stond achter de pannen bij Erik Stevens Catering.

De keuken onder leiding van Jules wordt een open exemplaar aan het begin van het restaurant. Gasten kunnen hier direct aan de keuken plaatsnemen en vanaf de eerste rang van ontbijt, lunch, diner of borrel genieten. Vanuit een intiem hoekje met hoge tafels en barkrukken direct naast de keuken hebben gasten direct zicht op het werkgebied van de chef. In deze keuken zal niet volgens één specifieke keuken gekookt worden. De gerechten uit de keuken worden toegankelijk, maar zijn volgens de initiatiefnemers wel speciaal. De prijzen zijn gemiddeld, zo vertelt Ellen, ,,niet te prijzig, gewoon betaaldbaar.’’

Achter de open setting rondom de open keuken van SoDelicious, ligt een knusser en intiemer gedeelte van de zaak. Hier kunnen gasten plaatsnemen aan de bar, op grote banken of in de tuinkamer.

In totaal biedt het restaurant plek voor 65 personen, een ruim terras aan de voorzijde is ruim genoeg voor nog 22 extra personen.

Na een weekend proefeten en proosten met vrienden, familie en zakenrelaties, opent SoDelicious op dinsdag 14 mei officieel de deuren. Tot die tijd kun je gewoon je brood en banket halen bij Bread & Delicious, ware het wel via een tijdelijke ingang én in de officiële bakkerij.

Je vindt SoDelicious aan de Stationstraat 21-23