Griekse restaurants in Breda zijn te vinden in het centrum als daarbuiten. Van uitgebreide Griekse schotels en populaire vlees- en visgerechten tot de bekende Griekse tapas ‘mezedes’. In dit lijstje hebben we 3 Griekse restaurants op een rijtje gezet. Ideaal om inspiratie op te doen voor een Grieks diner.

1. Sirtaki Breda

Sirtaki Breda is een traditioneel Grieks restaurant in de Veemarktstraat. Door de vernieuwde inrichting waan je jezelf even in Griekse sferen. Op de menukaart staan diverse authentieke Griekse vlees- en visgerechten.

Sirtaki heeft diverse visgerechten, zowel gegrild, gebakken, gefrituurd als uit de oven. Ook op het gebied van vlees is er bekende schotels met verschillende gerechten zoals mousaka, suvlaki, suzuki en gyros. Sirtaki heeft diverse klassieke ovengerechten en speciale pan-gerechten.

Het Griekse restaurant opende de deuren al in 1982. De wens van de familie Poursanidis is om het restaurant te laten voortbestaan. Gerund door de familie die elke dag haar gasten (zowel jong als oud) wil verwennen met heerlijke traditionele Griekse gerechten. Bij mooi weer neem je plaats op het terras met uitzicht op de Grote Markt.

Sirtaki Breda

2. Rhodos Breda

Rhodos Breda is sfeervol Grieks restaurant en sinds 1987 gevestigd in de Veemarktstraat. Het doel van het restaurant is om gasten te laten kennismaken met de pure Griekse keuken. De menukaart bevat tal van traditionele gerechten uit Griekenland.

Laat je verleiden door de rijke Griekse keuken met haar eeuwenoude recepten, tradities en goed bewaarde geheimen. De uitgebreide menukaart biedt een keur aan Griekse gerechten met vlees en vis, maar ook vegetarisch. Vele klassieke Griekse gerechten en specialiteiten zijn bereid met verse ingrediënten en kruiden uit Griekenland, die zorgen voor een authentieke smaak. Er is ook een keuzemenu en Griekse tapas. Voor de jonge gasten heeft Rhodos gerechten die bij kinderen gegarandeerd in de smaak vallen.

Naast het traditionele restaurant is er ook een rustige sfeervolle binnentuin, gelegen achter het restaurant en grenzend aan de Willem Merkxtuin.

Rhodos Breda

3. Griekse Taverna Tasos

Griekse Taverna Tasos is een Grieks restaurant aan de Haagweg in Breda, ter hoogte van de Tuinzigtlaan. Eigenaars Tasos en Monique Kaloudis serveren in hun restaurant Griekse gerechten voor betaalbare prijzen: van grill-specialiteiten tot mezedes.

Sinds de opening zijn de mezedes, de populaire Griekse tapas, een groot succes bij Griekse Taverna Tasos. Met mezedes heb je voor een vast bedrag onbeperkt keuze uit tientallen Griekse tapas: van koud en warm tot vlees en vis. Je kunt 2,5 uur gerechtjes bestellen, ruim genoeg tijd om van alles wat te proeven. Maar ook bekende grill-gerechten zoals gyros, souvlaki, souzouki en bifteki zijn populair onder de gasten.

Griekse Taverna Tasos heeft een zonnig terras waar je bij mooi weer kunt plaatsnemen. Je kunt bij het restaurant ook afhalen (vooraf even bellen) of je bestelling laten bezorgen.

Griekse Taverna Tasos Breda

Laat een Reactie achter