Bumperkluiven is een foodtruckfestival in Breda. Het evenement heeft een zomer-editie in Boeimeer op het veld aan de Witte de Withweg. De winter-editie wordt jaarlijks georganiseerd in de Grote Kerk van Breda.

Tijdens Bumperkluiven geniet je van de vele lekkere en uiteenlopende ‘street food happen’, bijzondere bieren en wijnen van Dames Pellens. Neem plaats op het gezellige terras in de zon en geniet van muzikale (live) optredens, theater of stap in de zweefmolen. Voor de kinderen is er veel vermaak. Schmink, knutselen, een schiettent, clown acts en meer.

» Blogs over Bumperkluiven

Uit eten bij Bumperkluiven: hotdog, okonomiyaki, falafel, ribs & meer

Onder het genot van zomerse temperaturen is vrijdagmiddag de Bumperkluiven gestart aan de Witte de Withweg in Boeimeer. Ruim 30 foodtrucks serveren tot en met zondag hun favoriete gerechten van over de hele wereld. Naast de uiteenlopende rollende keukens geniet je van (speciaal)bieren, wijnen van Wijnbar Dames Pellens en cocktails. Wij gingen vrijdag een aantal gerechten proeven.

1. Chorizo hotdog

Ook dit jaar is Bumperkluiven weer mooi opgesteld op het veld aan de Witte de Withweg. Aan de zijkanten staan de foodtrucks opgesteld en het middengedeelte is gevuld met zitplaatsen. We beginnen bij Chorizos & Co, waar je kunt kiezen uit verschillende hotdogs. We proeven uiteindelijk de chorizo hotdog (€7) met een smaakvolle Spaanse chorizo worst, heerlijk vlees! Op de hotdog zit verder onder meer ui, paprika en een Brava saus.

Bumperkluiven Breda

2. Okonomiyaki

Nadat we de hotdog hebben gegeten lopen we een stukje verder en komen terecht bij Food Escape. Hier proef je de Japanse pannenkoek okonomiyaki. Okonomiyaki kreeg landelijk bekendheid door de opening van FG Okonomiyaki Bar van sterrenchef François Geurds. Het Japanse gerecht (€7,50) kun je ook bestellen met kaas (€8,50) en bestaat onder andere uit kool, gefrituurde ui, lente-ui, gember, Japanse augurken gebakken ei, Japanse saus en bonitovlokken, oftewel flinterdunne tonijn.

Bumperkluiven Breda

3. Falafel bowl

Ook aan de vegetariërs en veganisten is gedacht! Yalla Yalla serveert namelijk diverse vegetarische gerechten met een Oosterse twist. Een gerecht dat ons direct opvalt is de falafel bowl (€5). Je krijgt bij dit gerecht taboulé met drie falafel balletjes, baba ganoesh, hummus, salades, olijven en vers pitabrood. Een smaakvolle bowl met verschillende bereidingen, ideaal. Het is bovendien een flinke portie en net als de okonomiyaki een ideaal gerecht om te delen!

Bumperkluiven Breda

Bumperkluiven Breda

4. Armenian BBQ Ribs Pork

Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Bumperkluiven. Er valt namelijk genoeg te kluiven! Eén van de foodtrucks waar je terecht kunt voor goed vlees is bij de Authentic Armenian BBQ. Hier liggen grote spiesen boven het houtskool en geniet je onder meer van de Armenian BBQ Ribs Pork (€8). Lekker gekruid varkensvlees dat wordt geserveerd met pitabrood, een smaakvolle tomatensaus en rode ui.

Bumperkluiven Breda

5. Koek op stok

We sluiten de avond af met Kürtőskalács. Dit is de Hongaarse naam voor een traditionele zoete lekkernij dat in Nederland ook wel ‘koek op stok’ wordt genoemd. Het zoet gekruide deeg wordt fijn uitgespreid en om een kegelvormige stok gewikkeld, die boven het smeulende houtvuur wordt gehouden. Door het erboven te draaien wordt de koek gebakken en de suiker gekaramelliseerd. Een lekker dessert (€5) met slagroom, bakkersroom, bosvruchten en aardbeien. Je kunt ‘m ook hartig bestellen met pulled chicken!

Bumperkluiven Breda

Uit eten bij Bumperkluiven: ceviche, saté, tonijn, friet, ribs & meer

Na twee succesvolle zomeredities geniet je dit weekend van Bumperkluiven in de Grote Kerk. Het foodfestival opende vrijdag de deuren op deze unieke locatie dat is omgetoverd tot een hemels paradijs met eten, drinken en dansen. De aanwezige foodtrucks, restaurants, mooie wijnen en speciaalbieren zorgen voor een heerlijke mix van eten en drinken.

Bumperkluiven Breda

1. Frietje

Nog maar net geopend en nu al op Bumperkluiven: Friethuijs Pomm! Het friethuijs op de Grote Markt en serveert verse vers frietje (1 munt) met mayonaise, bravasaus of truffelmayonaise. Daarbij drinken we een Amerikaans speciaalbiertje van de overburen. Café American schenkt daar namelijk ruim 60 verschillende Amerikaanse speciaalbieren!

Bumperkluiven Breda

Bumperkluiven Breda

2. Ceviche

Foodtruck MILF (Man, I love fish) is ook van de partij! We hebben al eerder gerechten geproefd van deze foodtruck, maar de fish and shrimp ceviche tostada (2,5 munt) is nieuw! Stukjes kabeljauw en garnalen die langzaam zijn gegaard in limoensap en zout met Pico de Gallo (Mexicaanse saus), koriander en huisgemaakte guacamole. Een heerlijk fris gerecht met verse vis dat wordt geserveerd op een gefrituurde tortilla. Heb je liever iets anders? MILF heeft ook oesters en nacho’s!

Bumperkluiven Breda

3. Saté

Voor Oosterse lekkernijen kun je terecht bij Eethuys 1535! De Aziatische gastrobar is aanwezig met twee smaakvolle gerechten. Op de eerste plaats de inmiddels beroemde saté van kippendijen met huisgemaakte satésaus, atjar en kroepoek (2 munten). Onze favoriet (we hebben ‘m al eerder geproefd in het restaurant) is de tom yam kung soep (1 munt); een heerlijke Thaise currysoep met kokosmelk en gamba’s.

Bumperkluiven Breda

Bumperkluiven Breda

4. Spareribs

De grillmasters van El Hambre presenteren op Bumperkluiven de ultieme barbecue beleving. El Hambre is gespecialiseerd in barbecueën en koken op open vuur en dat proeven we aan de spareribs (2,5 munt). Het vlees is super mals en heeft de kenmerkende barbecue-smaak. De ribs hebben urenlang gegaard op de BBQ-smoker en dat zorgt voor de lekkerste spareribs de wij in tijden hebben geproefd. Wil je liever ander vlees? Ze serveren ook wraps met pulled pork!

Bumperkluiven Breda

5. Tonijn

We sluiten de avond af bij Chocolat! Chef-kok Dorus Clement heeft een lolly van eend met rode biet en zwarte olijf (1 munt), maar ook een gerechtje van albacore tonijn (2 munten) met bleekselderij, spicy tomaat en inktvismayonaise. De super kwaliteit tonijn gaat mooi met de bleekselderij. Chocolade-liefhebbers opgelet! Ons laatste gerechtje is een dessert: chocolat & chocolat (2 munten). Een combinatie van chocolade mousse, brownie, panna cotta met witte chocoladeschuim, melkchocolade-crémeux en een crumble. Allemaal huisgemaakte bereidingen die je moet proeven.

Bumperkluiven Breda

Bumperkluiven Breda

Bumperkluiven Breda

Uit eten bij Bumperkluiven: kip, couscous, pangsit, pulled pork & meer

Op het veldje aan de Witte de Withweg in Boeimeer staan tot en met zondag ruim 30 foodtrucks met uiteenlopende wereldgerechten. Wij hebben donderdag alvast een kijkje genomen op het sfeervolle festival en een aantal gerechten geproefd, lees onze tips in deze blog.

1. Garnalenkroket & bitterballen

Het bijzondere aan deze garnalenkroket (€3) en bitterballen (€1,50 p/s) is dat ze zijn ontwikkeld door meesterkok Eric Swaghoven van sterrenrestaurant Hotel-Restaurant-Brasserie Valuas uit Venlo. De bitterballen zijn gevuld met de meest smaakvolle delen van het rund terwijl de garnalenkroket is gevuld met Hollandse garnalen waarbij een garnalenbisque de basis vormt voor de bouillon. Tel daar de heerlijke krokante korst bij op en je hebt snacks op niveau!

Bumperkluiven Breda

2. Indian Naan Chicken Masala

Bij Indian Roast staat Indian fusion cooking centraal. Bij deze foodtruck maken ze westerse gerechten met producten uit de Indiase keuken. Eén van de gerechten is chicken masala (€6,50), geserveerd op naanbrood. De kipfilet is super mals en valt letterlijk uit elkaar, zo zacht. Naast gebakken uitjes en koriander bestaat het gerecht uit een frisse salsa met onder andere tomaat en ui. Bovendien krijg je de keuze uit pittige of zoete saus.

Bumperkluiven Breda

3. Kip van het spit

De mannen van Kipster BBQ serveren opengesneden kippetjes die geklemd ronddraaien in de grill, oftewel kip van het spit! De kip is halal en wordt per 1/4 stuk verkocht (€4,49). Heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht vlees van binnen met daarbij huisgemaakte piri-piri en barbecue-saus. Wil je liever een broodje? Bestel dan de het broodje met kippendijen (€4,99).

Bumperkluiven Breda

4. Couscous rode biet salade

Bij Buskruid kun je terecht voor gezonde en vegetarische gerechten. Vanuit een omgebouwde brandweerbus worden de komende dagen soepen en salades geserveerd, waaronder een couscous salade (€5,50) met rode biet, feta, munt rettich, mierikswortelyoghurt en amandelen. Meng de yoghurt door de couscous en je krijgt een frisse en gezonde salade waarbij de smaakvolle rode biet mooi naar boven komt.

Bumperkluiven Breda

5. Pangsit kip

De Aziatische keuken staat centraal bij Fresh off the Truck. Van handgemaakte springrolls met authentieke vissaus en beef noodle salade met gekruide ossenhaas tot sushi bowls en fried dimsum. Wil je liever iets anders uit de frituur? Kies dan bijvoorbeeld voor de pangsit met kip! Ze stuks voor slechts €4 met daarbij een pittige rode saus.

Bumperkluiven Breda

6. Pulled Pork

Een broodje hamburger of pulled pork mag niet ontbreken op een foodtruckfestival. Op Bumperkluiven staat Stack met beide, wij proeven de pulled pork (€7,50). De pulled pork bij Stack is van varkensschouder en super mals en zeer smaakvol. Precies wat je mag verwachten van een goede pulled pork. Verder bestaat het broodje uit sla, rode ui en barbecue saus.

Bumperkluiven Breda

7. IJs

Waar sluit je de avond mee af? Met een ijsje van Frezzo natuurlijk! De Bredase ijssalon heeft vers ijs van een geheim familierecept. Door jaren te testen en experimenteren is er een eigen smaak gecreëerd gebaseerd op het Italiaanse ijs. Naast heerlijk yoghurt-ijs heeft Frezzo ook onder andere chocolade, Oreo, mango en citroen-ijs vanaf €1,25 per bol.

Bumperkluiven Breda

Uit eten bij Bumperkluiven: Indisch spek, rund, nacho’s, wagyu & meer

Het nieuwste foodtruckfestival van Breda is gestart: Bumperkluiven. Tot en met zondag geniet je op het sfeervolle Burgemeester van Sonsbeeckpark in de wijk Boeimeer van ruim 20 foodtrucks, live muziek en kindervermaak. Vrijdag hebben we een aantal gerechten geproefd, lees in deze blog enkele tips.

1. Zomerse wijn uit Portugal

Voordat we beginnen met het eten eerst een eervolle vermelding voor Dames Pellens. De wijnkoperij en wijnbar uit Breda verzorgt de wijnen op het festival. Aan de bar is wijn Tarani te koop. Voor slechts €3 heb je de keuze uit Malbec, Sauvignon Blanc en Garnay (rosé). Wil je een stapje verder ga je bij Dames Pellens voor de meest verkochte wijn van Portugal: Monte Velho (€3,50).

Bumperkluiven Breda

2. Broodje Indisch spek

Indisch én spek is voor mij persoonlijk een combinatie om van te watertanden. Goed nieuws dus dat Toko Toorop aanwezig is met het broodje Indisch spek (€6). Na het succes in de toko in Rotterdam is het spek nu tijdelijk verkrijgbaar in Breda. Het vlees is geroosterd in de oven en ligt voor het uitserveren nog even op de barbecue. Samen met de sambal-ketjapsaus, zoetzure groenten en gebakken uitjes een signature dish die je niet mag missen!

Bumperkluiven Breda

3. Slow cooked rund

We vervolgen het rondje richting de Bredase foodtruck Steam me Home Tonight. Ondernemers Peter van Belle (De Colonie) en Pim Elbers (CuliNice) hebben de handen ineen geslagen en serveren met hun foodtruck Steak me Home Tonight onder andere een heerlijk broodje slow cooked rund (€7). Het vlees is langzaam gegaard in de oven, heeft een speciale marinade en bevat verder smaakvolle kerriemayonaise, rode ui, augurk en sla.

Bumperkluiven Breda

4. Nacho’s met kip

Een gerecht dat mij heeft verrast is de nacho’s met kip bij de lichtblauwe foodtruck van Cooking Truck. De chef-kok uit Guatemala zorgt voor Latijns-Amerikaanse inbreng op het festival. Hoewel de quesedilla’s er lekker uitzien is de nacho’s met kip (€5) mijn aanrader. Het gerecht is rijkelijk gevuld met o.a. warme nacho’s, smaakvolle kip, pico de gallo (gesneden tomaten, groene paprika en ui), chipotle saus, guacamole en gesmolten kaas!

Bumperkluiven Breda

5. Burger met Wagyu-vlees

Op het menu bij Foodcar staan 2 burgers met Wagyu vlees (letterlijk Japanse koe), dat bekend werd in de regio Kobe waar ze de kudde runderen masseren, voeden en los rond laten lopen. Wagyu rundvlees is exclusief en niet overal verkrijgbaar. Ik ga voor de Wagyu pikant (€7,50). Met alleen wasabimayonaise, en home made bbq-saus ligt de focus van deze burger met briochebrood dus vrijwel volledig op de smaak van het medium gebakken Wagyu vlees. De echte liefhebber geniet van de kwaliteit van dit rundvlees!

Bumperkluiven Breda

6. Dessert van restaurant Chocolat

Onze buikjes beginnen aardig vol te raken en dus beginnen we aan het dessert. De Bredase foodtruck CelebrEET staat op Bumperkluiven met o.a. broodjes pulled chicken en warme beenham. In samenwerking met restaurant Chocolat serveert de foodtruck een dessert uit de keuken van het culinaire restaurant! Het Chocolat Dessert (€4) bestaat uit een brownie, mousse van chocolade en schuim van witte chocolade en een crumble van chocolade. Wat wil je nog meer!?

Bumperkluiven Breda

7. Yoghurt sinaasmango-ijs

Voordat we richting huis gaan sluiten we onze avond af met een ijsje van Frezzo. De ijssalon op het Van Coothplein schept ijs dat is bereid met het geheime familierecept. Door jaren testen en experimenteren is er een eigen smaak gecreëerd gebaseerd op Italiaans ijs. Met dit zomerse weer kies ik voor een bakje met 2 smaken (€2,50): meloen en yoghurt sinaasmango. Vooral het yoghurt-ijs is een aanrader en een mooie afsluiter van Bumperkluiven.

Bumperkluiven Breda