Charelli is een restaurant op het Van Coothplein waar je kunt lunchen en dineren. Het restaurant heeft een trendy interieur en een unieke binnentuin. Op de dinerkaart heeft Charelli vaste klassiekers en wisselende gerechten van het seizoen. Onlangs zijn deze wisselende gerechten vernieuwd en wij hebben er een aantal geproefd.

Charelli Breda

Meloen & superfoodsalade

We nemen plaats in de prachtige tuin van Charelli die op deze zomerse avond druk bezit is. Wanneer we beginnen aan de voorgerechten worden er warme broodjes met roomboter geserveerd. Het eerste gerecht is mooi gepresenteerde meloen met prosciutto (€13,75). Over de Italiaanse ham zit truffelolie en er worden walnoten en tomaten bij geserveerd. Deze klassieke combinatie van ham en meloen is een ideaal gerecht bij zomerse temperaturen!

Het andere voorgerecht is de superfoodsalade (€13,75). In het midden van het bord ligt parelcouscous. Daar omheen een salade die bestaat uit onder andere munt, koriander, avocado, granaatappelpitjes, amandel, trostomaatjes, courgette, citroen en olijfolie. Een smaakvolle salade voor vegetariërs, veganisten maar zeker ook vleesliefhebbers.

Charelli Breda
Brood met roomboter
Charelli Breda
Meloen en prosciutto
Charelli Breda
Superfoodsalade

Hele dorade & lamsstoofschotel

We proeven twee nieuwe hoofdgerechten van de menukaart. De hele dorade (€23) is een kleurrijk plaatje op het bord dankzij de garnituur. De vis heeft een krokante huid en wordt op smaak gebracht met verschillende soorten paprika en een vissaus met palmsuiker, sojasaus en knoflook. Bij het gerecht wordt een bolletje rijst geserveerd.

Heb je liever vlees? Bestel dan de zomerse lamsstoofschotel (€21,75). We hebben al vaker stoof gegeten bij Charelli en ook deze keer is het een gerecht waarvan we genieten. Heerlijk smaakvol en mals vlees met bovenop fetakruimels. Bij het gerecht wordt een aardappelpurree geserveerd. Bovendien krijg je bij Charelli altijd friet met mayonaise en salade bij je hoofdgerecht geserveerd.

Charelli Breda
Hele dorade
Charelli Breda
Lamsstoofschotel
Charelli Breda
Bijgerechten

Chocolade & citroentaartje

Het restaurant heeft op de vernieuwde menukaart een aantal nieuwe desserts om het diner af te sluiten. Eén daarvan is de Chocolademousse Charelli (€8,75). Een overheerlijk chocoladedessert dat iets wegheeft van de ‘hemelse modder’: romig en een vol pure chocoladesmaak. Daarbij een bolletje mokka-ijs, crumble, aardbeien en frambozen.

Het andere nieuwe dessert is een citroentaartje (€7) met slagroom en een bolletje vanille-ijs. Een klassiek Frans taartje met een zanddeeg bodem en citroencrème gemaakt van citroenen uit Italië. Door de bereiding is de crème zacht en intens van smaak. Voor extra frisheid wordt er een crumble van frambozen bij geserveerd.

Charelli Breda
Chocolademousse
Charelli Breda
Citroentaartje

Conclusie

Charelli is een restaurant op het Van Coothplein waar wij altijd met plezier dineren. Het restaurant heeft een heerlijke binnentuin en er staan leuke en smaakvolle gerechten op de kaart. Deze zomer geniet je bij Charelli onder andere van een hele dorade en een smaakvolle lamsstoofschotel. Ben je een liefhebber van mosselen? Charelli serveert ook mosselen met witte wijn of rode curry.

Lees meer over dit restaurant