Bij restaurant Chocolat geniet je van de internationale keuken waarbij Franse en Oosterse invloeden samenkomen. Klassiek en stijlvol tegenover creatief en eigentijds. Chefkok Dorus Clement nam enkele maanden terug het stokje over van Mandy Vink en is nu ook eigenaar van Chocolat. Het culinaire restaurant gaat op dezelfde voet verder en introduceerde afgelopen maand een nieuw keuzemenu.

Amuses

Chocolat heeft een 3 en 4-gangen keuzemenu (€38 en €45), die je kunt combineren met een wijnarrangement (€21 en €28). Sommelier Tessa Ritzen stelt een heerlijk aperitief voor ons samen op basis van Monkey Shoulder whiskey, gecombineerd met appelsap, verse munt, ginger ale en limoen. Daarna volgen verschillende amuses: een rouleaux van gamba met een schuim van soja en wasabipoeder, gerookte zalm met een krokantje van zwarte rijst en crème van miso en een wortelsap met citroen en stukjes wortel.

Chocolat Breda

Zwaardvis

De eerste wijn die ik proef is Boschendal Chardonnay Pinot Noir. Een ‘stille Champagne’ afkomstig uit Zuid-Afrika. Gemaakt van de klassieke Champagne blend Chardonnay-Pinot Noir, maar dan zonder bubbels! Een elegante wijn die mooi aansluit bij het voorgerecht: zwaardvis. De vis is gebrand en heeft hierdoor een lichte rooksmaak en wordt gecombineerd met rivierkreeft in tempura. Licht krokant beslag met daarin rivierkreeft, zeer smakelijk. Naast wakame en schuim van avocado is de crème van curry een absolute aanwinst voor het gerecht.

Chocolat Breda

Suggestie v/d chef: chuck eye | tartaar van gele biet | vanille mayonaise | belotta | bonbon van Whisky en appel:

Chocolat Breda

Eendenborst

De volgende gang is gebakken eendenborst. Het vlees is sappig, mals en licht rosé gebakken. Bovenop een krul ganzenlever en onderop een crème van knolselderij. De absolute smaakmaker van het gerecht wordt aan tafel geschonken: Thaise eendenbouillon. Een krachtige bouillon en lekker vol van smaak. De bijpassende wijn komt uit Nieuw-Zeeland: 3 Stones Pinot Noir. Een elegante fruitige en soepele wijn vol rood fruit en kruiden, maar ook een zuurtje en zachte tannines. Een uitgebalanceerde rode wijn.

Chocolat Breda

Suggestie v/d chef: coquille | runderstoof | oester | aardpeer | kaviaar | witte Chocolat:

Chocolat Breda

Heek

Het gerecht met heek is een mooi uitgebalanceerd hoofdgerecht met uitgesproken smaken. De heek is perfect gebakken met daarover een curry kreeftenjus. Opvallend lekker is de gefrituurde aardappel met komijn bovenop de vis. Een echte smaakexplosie is de stoof van shiitake die op smaak is gebracht met ketjap. De frisse witte wijn met tropische aroma’s die hierbij wordt geschonken is Fabre Montmayou Chardonnay Reservado uit Argentinië.

Chocolat Breda

Suggestie v/d chef: runderbavette | Chinese kool | rendang | bataat | zoute bonen | jus met laos

Chocolat Breda

Braam

Bij het dessert speelt braam de hoofdrol. De bombe van braam is gevuld met een (zoete maar wel luchtige) mousse van braam, met daar omheen een gelei van braam. Verder bestaat het dessert uit een cremeux van passievrucht, crumble van witte chocolade en roomijs van (subtiel) steranijs. De dessertwijn die mooi aansluit bij dit zoete dessert is Banyuls Cave l’Etoile, met tonen van vers fruit maar ook genoeg frisheid.

Chocolat Breda

Suggestie v/d chef: kaas | vijgen notenbrood | wortel gember marmelade | rode port stroop:

Chocolat Breda

Conclusie

Het keuzemenu van Chocolat bestaat uit mooie gerechten met uitgesproken smaken. Zowel vis als vleesliefhebbers hebben een diverse keuze en ook wijnliefhebbers genieten van een heerlijk wijnarrangement. Voor een culinair diner in het centrum van Breda zit je goed bij Chocolat!

Lees meer over dit restaurant

Chocolat Breda