Uijttewaal Breda

Ken je Breda Cadeaukaart al?

Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van Breda houdt. De cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 100 lokale restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Koop lokaal en geef Breda cadeau! Lees verder…

Lijstjes

11x culinaire restaurants in Breda

Breda heeft een mooi aanbod culinaire restaurants. Deze restaurants streven naar perfectie en geniet je alleen van de beste producten. De chefs en sommeliers staan hier klaar om je een culinaire avond te bezorgen. Geniet van een culinair diner met een aperitief, meerdere gangen, bijpassende wijnen en koffie met friandises. In dit lijstje een overzicht van culinaire restaurants in Breda.

1. ’t Jagthuijs

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Chef-kok Ruud van Nes en Sommelier Marcel Leemhuis dagen elkaar graag uit om tot eigentijdse smaakcombinaties te komen. Met een stevig Frans fundament maakt de keuken met regelmaat een uitstapje buiten Europa. Naast à la carte serveert het restaurant een 4- tot 7-gangen maandmenu en een vegetarisch 4-gangenmenu. Bij mooi weer is het sfeervolle terras ingedekt.

Jagthuijs Ulvenhout

2. Uijttewaal

Bij Uijttewaal geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Met het ‘Menu Uijttewaal’ kan Sven zijn creativiteit kwijt met al het moois dat het land en de zee per seizoen te bieden heeft. Voor de echte levensgenieter serveert het restaurant ‘Menu Prestige’. Lars schenkt aandacht aan een zorgvuldig afgestemd wijnarrangement, maar biedt dankzij het coravinsysteem ook alle wijnen per glas aan.

Uijttewaal Breda

3. Wijnbar Pinot

Bij Wijnbar Pinot geniet je van een 4- tot 7-gangen tasting menu, waarbij het samenspel tussen wijn en spijs centraal staat. De sommeliers van het restaurant helpen je graag met het maken een passende keuze uit de collectie wereldwijnen. In de kelder vind je wijnkelder La Pinotheque. Hier worden proeverijen en wijncursussen gegeven. De ruimte is af te huren voor groepen tot maximaal 30 personen.

Wijnbar Pinot Breda

4. Ruitersbosch

Ruitersbosch is gelegen aan de rand van het Mastbos. Geniet van je lunch of diner in het restaurant zelf, of op het terras. Op de menukaart staan à la carte gerechten, het menu van de chef en een 3-gangen keuzemenu. Eigenaar en chef-kok Mark van der Horst werkt met duurzame en dagverse producten. De keuken is Frans georiënteerd, maar is niet exclusief Frans. Sommelier Rik Ficheroux adviseert voor ieder gerecht bijpassende wijn.

Ruitersbosch Breda

5. Chocolat

Bij Chocolat geniet je van ‘fine casual dining’ met uitzicht op de Grote Kerk van Breda of bij mooi weer in de binnentuin op ‘t Sas. De keuken staat onder leiding van eigenaar en chef-kok Dorus Clement en combineert de internationale keuken met Franse en Oosterse invloeden. Geniet van diverse lunchgerechten of een lunchmenu en in de avond van een culinair diner met het 4- tot 7-gangen Gastro-menu.

Chocolat Breda

6. Wolfslaar

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Wolfslaar staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De Meesterkok kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Sommelier Lennaert Lonterman maakt een lunch of diner compleet door de gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Wolfslaar Breda

7. Dames Pellens

Dames Pellens, voor velen in Breda bekend als de ‘wijnbar’, heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Van vader op zoon, van wijnbar naar restaurant. Een innovatieve keuken waar iedere dag met veel passie en creativiteit een menu van de chef wordt gekookt. In combinatie met de liefde voor wijnen een uitstekend recept voor een culinaire avond uit. Op vrijdag, zaterdag en zondag is Dames Pellens ook geopend voor lunch.

Dames Pellens Breda

8. Salon de Provence

Niels van Kooten en Bono van Veelen namen begin 2020 Salon de Provence over. Het duo kent elkaar uit hun tijd bij Inter Scaldes***. De keuken heeft een Franse basis waarin groenten een belangrijke plaats innemen. Niels kookt met de mooiste producten uit Nederland, terwijl Bono de gasten bedient. Salon de Provence serveert lunch en diner. Een van de mogelijkheden is een 5-, 7- of 9-gangenmenu. Salon de Provence heeft tevens een sfeervolle binnentuin.

Salon de Provence Breda

9. Porta Sud

Porta Sud staat voor creativiteit, smaakbeleving en persoonlijke aandacht. Hoewel het geen Italiaans restaurant is, voel en proef je de liefde die eigenaar en chef-kok Ralph Geerts heeft voor de Italiaanse (eet)cultuur. De kern van dit alles wordt gevormd door de eenvoudige bereidingen, verse producten van hoogwaardige kwaliteit en aan de aandacht die wordt besteed aan smaakbeleving. Neem plaats voor een lunch, een hapje en een drankje of een culinair 5-gangenmenu.

Porta Sud Breda

10. Ingenhousz Breda

Ingenhousz is gevestigd in het voormalige klooster aan het Dr. Jan Ingenhouszplein. Naast het restaurant beschikt Ingenhousz over 70 luxe suites voor short living, modern ingerichte leslokalen voor meetings en een kapel voor feesten, lezingen en zelfs voor huwelijksvoltrekkingen. Het restaurant is dagelijks open voor lunch, borrel en diner. De chef-kok werkt met streekproducten en vers geplukte kruiden uit de eigen moestuin. Ingenhousz heeft ook een cocktailbar en terras aan de achterzijde.

Ingenhousz Breda

11. Oase

Ingenhousz is een restaurant aan de Nieuwe Ginnekenstraat en is dagelijks geopend voor lunch, borrel en diner. Voor de lunch heb je keuze uit sandwiches, soepen, salades en een lunchmenu. Op de dinerkaart vind je een keur aan traditionele gerechten waaraan een eigentijdse draai is gegeven. Bij Oase ben je welkom voor zowel een snelle hap, als voor een verrassingsmenu. En natuurlijk kun je hier ook terecht voor een gezellige aangeklede borrel.

Oase Breda

Gerelateerde blogs