De Jongens van Zand & Klei Breda
Blogs

De Jongens van Zand & Klei: lunchplank & meer

Bij De Jongens van Zand & Klei wordt de knol in een sexy jasje gegoten. Het aardappelrestaurant in de Veemarktstraat heeft geen ingewikkelde menukaart of aardappelen, vlees en groenten gerechten’, maar eigentijdse creaties met wisselende toppings.

De Jongens van Zand & Klei is op maandag tot en met zondag vanaf 12 uur geopend. Op de lunchkaart vind je aardappeltapas, soepen, aardappeltosti’s, luxe broodjes en crunchy potato baskets. Voor de liefhebbers is er keuze uit diverse taartjes. Wij gingen onlangs lunchen en hebben een aantal lunchgerechten geproefd.

De Jongens van Zand & Klei Breda

Lunchplank

De aardappeltapas bij De Jongens van Zand & Klei zijn kleine gerechtjes om samen te delen. Er staan verschillende ‘papas’ op de menukaart. Wil je van alles bestellen? Kies dan de lunchplank. Dit is een combinatie van alle aardappeltapas die op de menukaart staan en is te bestellen vanaf 2 personen.

Onze lunchplank bestaat uit verschillende bereidingen zoals de aardappel wedges en hoorntjes met tapenade van paddenstoelen, truffelroomkaas en truffelaardappel. Verder is de lunchplank gevuld met sushi van aardappel met zoete aardappel, kroketjes met witvis, broodjes met pulled chicken, pieperburgers en licht gerookte krieltjes op een mini-barbecue.

Inmiddels is de nieuwe menukaart ingegaan en bestaat de lunchplank uit wedges, okonomiyaki, oliebolletjes, pasteitjes, rillettes, een gepoft aardappeltje en mini sandwiches met pulled chicken. Voor een gezellige lunch met huisgemaakte hapjes is dit echt de ideale lunchplank.

De Jongens van Zand & Klei Breda

De Jongens van Zand & Klei Breda

Aardappeltosti’s

De tosti is tegenwoordig niet meer weg te denken van de lunchkaart. De Jongens van Zand & Klei serveert de eigen aardappeltosti’s. In plaats van brood werkt het restaurant met aardappeldeeg. Het deeg is lekker dun en licht krokant (voor een lekkere bite) en gevuld met diverse groenten en/of vlees.

Wij proeven de tosti met serranoham, mozzarella, gedroogde tomaat, basilicum, chimichurri en puree van rode paprika. Een andere aanrader is de tosti met huisgemaakte rendang runderstoof, boontjes, kentang en een chutney van mango en zoete aardappel. Er is ook aan de vegetariër gedacht met de tosti portobello.

De Jongens van Zand & Klei Breda

De Jongens van Zand & Klei Breda

Crunchy Potato Baskets

De crunchy patato baskets zijn de populairste gerechten bij De Jongens van Zand en Klei. Deze krokante mandjes van aardappeldeeg zijn gevuld met aardappelen en wisselende toppings. Hoewel je de meeste baskets terug kunt vinden op de dinerkaart, staan er ook een aantal op de lunchkaart.

Eén van de nieuwe baskets is de ‘tataki van rund’ met gemarineerde noodles van zoete aardappel en rundvlees gemarineerd in Oosterse kruiden. Daarnaast is de basket gevuld met pangsit met gehakt en garnalen en zoet-zure aardappel. Op de lunchkaart staan verder baskets met rendang runderstoof en een seizoensgebonden ‘basket van de dag’.

De Jongens van Zand & Klei Breda

De Jongens van Zand & Klei Breda

Taartjes

Een taartje mag je eigenlijk niet overslaan. Wij proeven het taartje met kersen, witte chocolade, kletskop en quenelle van witte chocolade. Op de nieuwe menukaart staan taartjes met chocolade, mango en ananas en een sweet potato carrot cake.

Conclusie

De Jongens van Zand een Klei is een restaurant waar je overdag net zo in de watten wordt gelegd als ’s avonds. Van een snel en gezond lunchgerecht tot een uitgebreide lunch met hapjes om samen te delen. De Jongens van Zand & Klei blinkt uit in kwaliteit en creativiteit. Alles is huisgemaakt en heerlijk op smaak. Hierdoor blijft het een uniek restaurant in Breda!

De Jongens van Zand & Klei Breda

De Jongens van Zand & Klei Breda

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.