Let op: deze blog is meer dan een jaar oud!

De blog die je nu leest is meer dan een jaar gelegen gepubliceerd. De kans is aanwezig dat informatie over gerechten (opmaak, ingrediënten, prijzen) is gewijzigd.

In de Boschstraat is vorige week een nieuwe eetgelegenheid geopend: De Overkant. De nieuwe horecazaak zit in het pand waar voorheen Lunchcafé Bij Kaatje was gevestigd, tegenover Wijnbar Dames Pellens. Bij De Overkant kun je lunchen, dineren en borrelen.

Eigenaars Jan Aarts en Corina Jansen serveren een compacte menukaart met scherpe prijzen en toegankelijke gerechten zoals een maiskippetje, hamburger en scampi’s. Voor Jan uit Maastricht is De Overkant niet zijn eerste horecazaak. Eerder had hij een café, cafetaria, restaurant en hotel. Vanwege zijn zuidelijke roots staan er ook Limburgerse specialiteiten op de kaart zoals zuurvlees (zoervleisj) en konijn op grootmoeders wijze.

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse huisgemaakte frieten of pasta en salade. De Overkant heeft ook elke week een 3-gangen keuzemenu voor €25. Als openingsactie is het menu tot en met 26 februari slechts €20. Of je nu een menu of een hoofdgerecht besteld, je krijgt vooraf altijd een amuse en brood met smeersels.

Er is ook een kinderkaart en borrelkaart met diverse hapjes. Op de lunchkaart staan onder andere, broodjes, soepen, salades, eiergerechten en gebak. Natuurlijk schenkt De Overkant ook verschillende wijnen en bieren. De huiswijn (slechts €3 per glas) wordt geïmporteerd via een vriend uit Frankrijk, die aldaar contact heeft met een lokale wijnmakerij.

De Overkant heeft zo’n 36 zitplaatsen en is woensdag t/m maandag geopend van 11.00 uur, de keuken sluit om 21.00 uur.

De Overkant Breda De Overkant Breda

De Overkant Breda

De Overkant Breda