Echt Brood Breda
Home / Breda / Blogs / Echt Brood: dé desembakkerij in Breda
Blogs

Echt Brood: dé desembakkerij in Breda

Echt Brood in Breda is onlangs verhuisd van Kamu naar een eigen locatie in de Boschstraat. De desembakkerij was sinds 2017 te vinden in de koffiebar en fietsenwinkel en is vanaf nu gevestigd tegenover Kamu, tussen de Spar-winkel en De Beyerd.

Echt Brood in Breda

Bij Echt Brood wordt gebakken op basis van meel, water en zeezout. Eigenaar Joris van Duijnhoven gebruikt een eigengemaakte desem als rijsmiddel. De desem krijgt 24 uur rust, waarna het de basis vormt voor het deeg. Het deeg krijgt nadat het handgemaakt is opgemaakt een koelrijs van 24 uur voordat het wordt gebakken in de steenoven. Dit proces zorgt een luchtige structuur, krokante korst en een mooie smaak. Het hele proces is te volgen in de open bakkerij.

Uitgebreid assortiment

Van woensdag tot en met zondag wordt er zuurdesembrood gebakken zoals olijf-ciabatta’s, groentebroodjes, kaas-mosterdbrood en focaccia’s met een kruidenjas. Ook is er plaats voor zoete lekkernijen zoals kokosmakronen, chocolade- en haverkoeken en huisgemaakte croissants. Slechts 1% van de bakkers maakt zijn croissants zelf, waaronder Echt Brood. Dit alles wordt gecompleteerd met wekelijkse verrassingen zoals suikerbrood en scones.

Regionale delicatessen

Daarnaast zijn er lekkernijen te koop zoals aardbeienjam, biologische sapjes van Schulp en pindakaas van VANMAX. Wil je even een momentje voor jezelf? Neem plaats aan de bar en bestel een croissantje en koffie.

Adresgegevens

Echt Brood
Boschstraat 30
4811 GH Breda

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 8.00 – 17.00 uur
Donderdag: 8.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 8.00 – 17.00 uur
Zaterdag 8.00 – 17.00 uur
Zondag: 9.00 – 13.00 uur

Echt Brood Breda

Echt Brood Breda

Echt Brood Breda

Echt Brood Breda

Echt Brood Breda

Echt Brood Breda