Eethuys Breda
Blogs

Eethuys Breda: causa, tonijn, char siu, rode mul & meer

Eethuys Breda is een restaurant waar de Aziatische- en Peruaanse keuken samenkomen. Eigenaar en chef-kok Joost den Hartog heeft een Peruaanse schoonfamilie en kent daardoor de authentieke Peruaanse keuken als geen ander. Er zijn diverse Aziatische restaurants in Breda, maar een restaurant met een (gedeeltelijke) Peruaanse keuken was er nog niet.

Denk je aan Peruaans eten, dan kom je al snel uit op ceviche. De ceviche van Eethuys hebben we al eens eerder geproefd en is een aanrader. Vanavond proeven we nieuwe gerechten die worden geserveerd als onderdeel van een 4-gangenmenu. Wanneer je bij het restaurant gaat dineren kun je het beste kiezen voor het 3- (€34) of 4-gangen chef’s menu (€38).

Causa

Eén van de nieuwe gerechten is ‘causa’: een populair Peruaans aardappelgerecht. Eethuys heeft een eigen variant met aardappelpuree, geschroeide zalm, verse avocado en dille-mayonaise. Het gerecht wordt geserveerd als nigiri; een heerlijk fusion gerecht. Het andere voorgerecht is een tonijn tataki met onder andere wakame, daikon cress, zoet-zure komkommer en kletskop van sesam.

Eethuys Breda

Eethuys Breda

Eethuys Breda

Octopus

Eén van de tussengerechten bij het chef’s menu is een huisgemaakte soep. Deze keer proeven we Tom Yum Kung. De Thaise soep is goed op smaak, lekker pittig en wordt geserveerd met garnalen en Oosterse groenten. Een ander nieuw en kleurrijk tussengerecht is met octopus. Naast de gegrilde octopus proeven we een olijven-mayonaise, truffel-aardappel en kizami wasabi.

Eethuys Breda

Eethuys Breda

Char siu & rode mul

Eén van de hoofdgerechten is char siu; een typisch gerecht uit de Kantonese keuken. Het geroosterde buikspek is lekker sappig en gelakt met Chinese barbecuesaus voor nog meer smaak. Daarbij worden diverse groenten geserveerd. Op het andere bord ligt rode mul. De vis is mooi gegaard en wordt geserveerd met groenten, Chinese pepers en de smaakvolle Peruaanse chorrillana saus.

Eethuys Breda

Eethuys Breda

Eethuys Breda

Desserts

We sluiten de avond af met 2 nieuwe desserts. Op het ene bord ligt spekkoek met pistache-ijs en rood fruit, mijn tafelgenoot heeft het dessert dat wordt geserveerd in een kokosnoot. Niet toevallig is de kokosnoot gevuld met kokos-ijs en palmsuikersiroop, met daarnaast yuzu-gel en bovenop een krokant rijstvel.

Conclusie

We hebben weer een smakelijke avond gehad bij Eethuys Breda. Het restaurant heeft nog altijd een mooi en sfeervol interieur dat uitnodigt om gezellig te dineren. Bovendien gaan de shared dining gerechten nooit vervelen. Eethuys Breda is een heerlijk restaurant voor een avond uit eten met Aziatische en Peruaanse gerechten.

Eethuys Breda

Eethuys Breda

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.