Breda is een nieuw restaurant rijker: Gaudim aan de Oude Vest. Tientallen jaren genoten Bredanaars op deze locatie bij de Kloostertaveerne van de beroemdste pannenkoeken van Breda. Na een ingrijpende verbouwen is het pand verbouwd tot het Catalaanse restaurant Gaudim.

Bij Gaudim ben je aan het juiste adres voor Catalaans eten en drinken. Naast tapas staan er vlees, vis- en vegetarische gerechten op de menukaart van het formaat tussengerecht. Veel producten worden geïmporteerd uit Catalonië. Van ansjovis en worsten tot wijn en bier; de Catalaanse chefkok gebruikt ze voor authentieke gerechten zoals gebakken gamba’s met bonen en gebakken chorizo en gestoofde scharrelkip met kaneel, pijnboompitten en rozijnen.

Naast dat je bij Gaudim kunt dineren is het restaurant ook een geschikte hotspot voor een lunch of borrel met een hapje en een drankje. Het stijlvolle interieur is helemaal van deze tijd; alsof je in een modern restaurant in Barcelona bent beland, inclusief Spanjaarden in de keuken en bediening.

Eigenaars van Gaudim zijn Paul en Marjolijn van Wanrooij, tevens eigenaars van Parc. “Met Gaudim brengen we de Catalaanse keuken naar Breda”, vertelt Paul van Wanrooij. “Dit doen we met een Catalaanse chefkok en zoveel mogelijk producten uit Catalonië”. Het ondernemende stel mikt met de locatie ook op de vele bezoekers van het Chassé Theater en Holland Casino.

Gaudim biedt plaats voor 75 gasten en heeft bovendien een (zonnig) terras voor nog eens 60 gasten. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.30 tot 2.00 uur. De keuken is geopend tot 23.00 uur.

Gaudim Breda

Gaudim Breda

Gaudim Breda