Elk jaar worden in november en december de nieuwe jaarlijkse restaurantgidsen uitgebracht. Na de Lekker500 (en binnenkort de Michelin-gids) is begin deze maand de vernieuwde Gault&Millau uitgebracht. In de 2019 editie staan maar liefst 5 restaurants uit Breda, die ook allemaal zijn te bewonderen in Restaurantgids Breda.

De meeste punten (16) gaan naar culinair restaurant Wolfslaar, dat al jarenlang in het bezit van een Michelinster. Salon de Provence (Ginnekenweg), Chocolat (Torenstraat) en Barlucca (Van Coothplein) krijgen 13 sterren. De Stadstuin (Ginnekenweg) staat met 12 punten in de jaarlijkse restaurantgids.

Gault&Millau brengt sinds 2003 jaarlijks een culinaire restaurantgids uit in Nederland. Onafhankelijke en anonieme inspecteurs bezoeken en beoordelen restaurants op een schaal van 1-20. Restaurants met 12 punten of hoger krijgen een vermelding in de restaurantgids. Inter Scaldes en De Librije krijgen met 19,5 punten de meeste punten in Nederland.

1. Wolfslaar

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Wolfslaar Breda

2. Salon de Provence

Salon de Provence in Breda is een intiem huiskamerrestaurant aan de Ginnekenweg. Neem plaats op één van de heerlijke fauteuils of buiten in het sfeervolle binnentuin. Gastvrouw Pauline van der Sluijs legt je in de watten.

Salon de Provence Breda

3. Chocolat

Chocolat is een restaurant in ’t Sas in Breda. Welkom in de wereld van restaurant Chocolat. Een wereld van verleiding, verwend worden en culinaire creativiteit. Laat je verrassen door nieuwe gerechten of houd vast aan de klassiekers. Eerlijk en met passie samengesteld. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of de unieke binnentuin.

Chocolat Breda

4. Barlucca

Barlucca is een restaurant met een brede keuze aan Italiaanse gerechten en specialiteiten. Het authentieke pand aan het Van Coothplein heeft een stoere maar ook warme inrichting en het restaurant staat garant voor een gezellige avond uit.

Barlucca Breda

5. De Stadstuin

De Stadstuin is gehuisvest in een stijlvol herenhuis aan de Ginnekenweg en is sinds 1997 open. Het restaurant serveert culinaire gerechten uit de Franse keuken. Op de menukaart staan à la carte gerechten en diverse (keuze)menu’s.

De Stadstuin Breda