Hemels is een restaurant in de Wilhelminastraat waar je kunt lunchen en dineren. Het restaurant heeft een open keuken en serveert onder leiding van chef-kok Bart van Hest internationale gerechten. Overdag heeft het restaurant een lunchkaart met diverse soepen, salades en lunchgerechten. In de avond kies je uit à la carte gerechten of het surprise menu met creaties van de chef. Sinds een half jaar heeft Hemels een nieuw concept: shared dining.

Hemels Breda

Shared dining

Sinds een half jaar kun je bij Hemels gerechten bestellen van de shared dining-menukaart. Bij shared dining worden gerechten in kleinere porties geserveerd die je kunt delen met je tafelgenoten. Hierdoor kun je meer gerechten proeven. Hemels heeft op de shared dining-menukaart soepen, vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Natuurlijk mogen bijgerechten en desserts niet ontbreken.

Wij namen onlangs plaats in de binnentuin van Hemels om een aantal shared dining gerechten te proeven. Je kunt losse gerechten van de menukaart bestellen of jezelf laten verrassen een menu van de chef voor €25, €35 of €45 per persoon.

Hemels Breda

Tom kha khai, burrata & zalm

Op de shared dining-menukaart staan een pomodorisoep en kreeftenbisque. Maar ons wordt een heerlijke tom kha khai (€8,50) geserveerd, gevuld met onder andere kip en enoki paddestoelen. Een smaakvolle soep waar de smaak van de kokosmelk heerlijk naar boven komt.

Een ander gerecht is gepekelde en gerookte zalm met zwarte sesam en gepofte rijst (€7,50). De verse zalm wordt geserveerd in een glazen kom gevuld met rook, een leuke presentatie! Een ander gerechtje is burrata met tomaat en gerookt zout (€8,50). Wij zijn fan van burrata en deze kaas, die is gevuld met room, is een perfect gerecht voor de zomer.

Hemels Breda

Hemels Breda

Hemels Breda

Hemels Breda

Iberico, coquille & pata negra

We proeven nog twee aanraders van de shared dining kaart. Als eerst heerlijk Iberico vlees met een smaakvolle PX-saus (€14,50). Daarbij een smeuïge paella die is gevuld met onder andere chorizo en paprika.

Iets totaal anders, maar daardoor niet minder lekker, is de combinatie van coquille en pata negra (€13,50). De coquilles zijn mooi gegrild met daarop de altijd smaakvolle pata negra ham. Het gerecht wordt geserveerd in een schelp van coquille die is gevuld met een schuimige saus van knolselderij.

Hemels Breda

Hemels Breda

Friet & groenten

Bij de shared dining kun je ook verschillende bijgerechten bestellen. Zo heb je de keuze uit onder andere zoete aardappel (met citroenmayonaise) en couscous (met paprika, walnoten, rozijnen en munt). Wij proeven heerlijke dikke frieten met truffelmayonaise (€3,75) en iets wat je vrijwel nergens tegenkomt en een aanrader is: tempura groenten (€5,50).

Hemels Breda

Dessert

We sluiten onze shared dining af met een dessert. Het gerecht bestaat ananas-ijs en een panna cotta van kokos. Daarbij de bekende Hemelse modder en verse slagroom.

Hemels Breda

Conclusie

Dat je bij Hemels kunt genieten van mooie à la carte gerechten en een chef’s menu wisten we al. Maar daar is nu iets bijgekomen: shared dining. Deel samen met je tafelgenoten kleine gerechten en proef hierdoor nog meer gerechten van Hemels.

Lees meer over dit restaurant

Hemels Breda