Italiaanse restaurants in Breda er zowel in het centrum als erbuiten. De restaurants serveren authentieke pizza’s en verse pasta tot heerlijke risotto en een klassieke ossobuco. Wil je inspiratie opdoen voor een Italiaans etentje? In dit lijstje 9 Italiaanse restaurants in Breda.

1. Barlucca

Barlucca is een restaurant met een brede keuze aan Italiaanse gerechten en specialiteiten. Het authentieke pand aan het Van Coothplein heeft een stoere maar ook warme inrichting en het restaurant staat garant voor een gezellige avond uit.

Barlucca Breda

2. La Cucina Italiana

La Cucina Italiana is een Italiaans restaurant aan de Ginnekenweg waar je in een ongedwongen sfeer geniet van pizza’s, pasta’s, Italiaanse en Mediterraanse gerechten. Daarnaast serveert het restaurant een culinair verrassingsmenu. Het restaurant heeft zo’n 90 verschillende wijnen in huis, waarvan je 40 wijnen per glas kunt bestellen.

La Cucina Italiana Breda

3. Da Attilio

Da Attilio is een traditioneel Italiaans restaurant op de Grote Markt in Breda. Het restaurant bestaat al ruim 30 jaar en is het oudste Italiaanse specialiteitenrestaurant in Breda. Je kunt hier terecht voor huisgemaakte pizza’s, pasta’s en Italiaanse voor-, hoofd- en nagerechten.

Da Attilio Breda

4. Very Italian Pizza

Very Italian Pizza Breda is een Italiaans restaurant aan de Haven in Breda met een passie voor de authentieke houtoven pizza’s zoals deze vanaf de jaren ’70 in Italië bestaat. Eerlijke en verse ingrediënten worden door echte vakmensen verwerkt tot smaakvolle pizza’s, gebakken in een echte houtoven.

Very Italian Pizza Breda

5. Pasta & Pesto

Bij Pasta & Pesto in Prinsenbeek speelt je eigen creativiteit een grote rol, aangezien je zelf je pasta samenstelt. Je kiest je favoriete ingrediënten van de menukaart en vervolgens gaat de keukenbrigade aan de slag om je pastagerecht te bereiden.

Pasta & Pesto Prinsenbeek

6. Pazzi Breda

Pazzi Breda is een Italiaans restaurant op het Van Coothplein. De lekkerste Italiaanse recepten bestaan al honderden jaren en worden door trotse ‘mammas’ zorgvuldig overgedragen op de volgende generatie. Deze volgende generatie roert bij Pazzi in de pannen, naar de geheime recepten van hun moeders en met uit Italië geïmporteerde ingrediënten.

Pazzi Breda

7. Pizza Cantina

Pizza Cantina is een Italiaans restaurant aan de Oranjeboomstraat in Breda. In de steenoven worden authentieke pizza’s gebakken; van bekende klassiekers tot wisselende seizoenspizza’s. Maar ook voor een salade caprese en huisgemaakte tiramisu kun je bij Pizza Cantina terecht.

Pizza Cantina Breda

8. De Pasta Kantine

De Pasta Kantine is een Italiaans restaurant in de Veemarktstraat en serveert broodjes, antipasti, pasta’s, salades en desserts. Overdag heeft het restaurant lunchgerechten. Alles wordt vers bereid met natuurlijke en pure ingrediënten en de keukenbrigade gebruikt zoveel mogelijk biologische producten.

De Pasta Kantine Breda

9. Terroni

Terroni is een Italiaans restaurant in de Halstraat met verse pizza’s van biologisch meel. De pizza’s van Terroni zijn niet rond maar rechthoekig en worden in stukken geknipt met de schaar.

Terroni Pzza Breda