De Haagse markt, winkels en horeca zorgen ervoor dat Princenhage geliefd is bij veel Bredanaars. Het mooiste restaurant in deze wijk is Mirabelle. Het statige vrijstaande pand heeft een modern en warm interieur. Mirabelle is een begrip en was in de jaren 60 zelfs in het bezit van een Michelin-ster. Enkele jaren terug maakte Mirabelle een nieuwe start met op de menukaart Zuid-Franse, Italiaanse en ook Belgische gerechten.

Smakelijk Breda Restaurantweek

Mirabelle doet vrijdag 2 tot en met zondag 11 maart mee aan de Smakelijk Breda Restaurantweek. Tijdens deze Bredase restaurantweek serveert het restaurant een 4-gangenmenu voor slechts €35 per persoon. Ter vergelijking: een 3-gangenmenu kost bij Mirabelle €39. Wij mochten alvast exclusief het menu dat Mirabelle tijdens de restaurantweek serveert proeven! Een tafel reserveren kan telefonisch via 076 886 7227 ovv de Smakelijk Breda Restaurantweek.

Mirabelle Breda

Amuse

We beginnen feestelijk met een glas Schlumberger Dom (€9,50). Een heerlijke start van de avond met daarbij krokantjes van zeewier en een frisse crème van furikake. Even later volgt de amuse: een bavarois van gegrilde groenten, frisse crème van dragon en krokantjes van aardappel. De bavarois is lekker pittig en zorgt ervoor dat de smaakpapillen goed wakker zijn geschud voor het de eerste gang. Ook het brood met roomboter en olijfolie komt op tafel.

Mirabelle Breda

Zwaardvis

Het voorgerecht is een carpaccio van zwaardvis. Naast dat de vis een eigen unieke smaak heeft, is het bovendien ingelegd in rode biet. Daarbij ook rode biet, rettich, Japanse radijs en bergamot. Laatstgenoemde is een kleine, ronde tot peervormige, zure citrusvrucht. Bij het gerecht en de bijpassende wijn wordt constant de combinatie tussen zoet en zuur opgezocht. Dat gaat uitstekend met de Cloes Riesling die sommelier Michel Oomen schenkt. Opvallend fris met mineralen en zelfs licht aromatisch.

Mirabelle Breda

Eend

De wijn die volgt komt uit Italië: Contini Karmis Bianco, een witte wijn uit Sardinië. Romig en complex, dat van pas komt bij het gerecht met eend. Op een licht krokante crouton ligt een rilette van eend. De rilette is heerlijk op smaak met daarbij romige eendenlever en opgebakken mosterd. Een combinatie om van te smullen! Aan tafel wordt bovendien een heldere gevogelte bouillon bij het gerecht geschonken.

Mirabelle Breda

Sukade

Het hoofdgerecht bestaat uit twee bereidingen sukade. Bovenop Grain Field sukade, mooi rosé gebakken en van een perfecte kwaliteit. Daaronder zeer smaakvolle gestoofde sukade. Samen zorgen ze voor ruim voldoende vlees. Daarbij een puree van patatas bravas (met limoen en peterselie), diverse groenten, sojabonen, de bekende enoki paddenstoeltjes en een smaakvolle jus. De wijn die hierbij wordt geschonken is Goldwater Estate Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland. Mooi rond, vol en fruitig.

Mirabelle Breda

Dessert

Het dessert bestaat uit een aantal fris-zure bereidingen. De eyecatcher is de mousse van witte chocolade en Granny Smith. Lekker fris en met een mooie structuur, net als het bolletje yoghurt basilicum-yoghurt ijs, die bovendicht door de basilicum een beetje aardse tonen in zich heeft. De bijpassende wijn is de fris-zoete en bruisende Moscato d’Asti uit Italië. Wederom een heel mooi samenspel tussen wijn en spijs.

Mirabelle Breda

Conclusie

Mirabelle heeft voor de Smakelijk Breda Restaurantweek (van vrijdag 2 t/m zondag 11 maart) een heerlijk 4-gangenmenu samengesteld voor slechts €35, die je kunt combineren met een wijnarrangement (€26). De mooie wijnen die sommelier Michiel Oomen schenkt zijn een aanwinst op de gerechten van chef-kok Rik Luijks en zijn keukenbrigade. Je merkt dat het team van Mirabelle goed op elkaar is ingespeeld en dat werpt ook zijn vruchten af op dit menu. Genieten van dit 4-gangenmenu kan door telefonisch te reserveren via 076 886 7227 ovv de Smakelijk Breda Restaurantweek.

Lees meer over dit restaurant

Mirabelle Breda