Sinds een aantal weken is het officiële Zeeuwse mosselseizoen gestart! Dat betekent dat diverse restaurants verschillende soorten pannetjes met mosselen serveren. De mosselen zijn gekookt in bijvoorbeeld wijn of bier, vaak gecombineerd met verse groenten. Benieuwd waar je zoal een pannetje mosselen kunt eten? We hebben 13 restaurants voor je op een rijtje gezet!

1. Bontekoe

Bontekoe aan de Ginnekenweg is een restaurant met onder andere biefstuk en sliptongen. Momenteel serveert Bontekoe ook Prins en Dingemans mosselen, gekookt in bier met groenten en kruiden. Inclusief een soepje, salade en friet krijg je een pannetje voor €19,50.

Bontekoe Breda

2. D’n Ouwe Struys

Bij D’n Ouwe Struys in Princenhage kun je zoals elk jaar terecht voor Vlaamse (€25), Spaanse en Thaise mosselen (€26,50)! Sausjes mogen natuurlijk niet ontbreken en bovendien krijg je er standaard friet bij, maar brood is ook mogelijk.

D'n Ouwe Struys Breda

3. De Colonie

De Colonie op de Grote Markt heeft maar liefst zes bereidingen van mosselen! De mosselen zijn gekookt in wijn (€18,50), bier (Hoegaarden wit, Palm en Leffe dubbel voor €19,50) maar ook in whiskey en op Oosterse wijze in ketjap. Meer weten? Lees onze restaurantblog.

De Colonie Breda

4. De Overkant

Bij De Overkant in de Boschstraat bestel je voor €18,50 een naturel pannetje mosselen, geserveerd met huisgemaakte friet, salade en sauzen. Woensdag 2 augustus organiseert De Overkant een mossel-avond met onbeperkt mosselen voor €18,50! Je bent vanaf 17 uur welkom. Bij de mosselen wordt huisgemaakte friet, knoflook en mosterdsaus geserveerd. Reserveren kan tot en met dinsdag 1 augustus via 06 20 02 30 29.

5. Uitspanning de Fazanterie

Uitspanning de Fazanterie heeft ook dit jaar Zeeuwse mosselen. Het restaurant in het Ulvenhoutse bos serveert Zeeuwse Goudmerk mosselen met friet, salade en sausjes voor €23,75.

De Fazanterie Ulvenhout

6. Seafoodbar De Trapkes

Natuurlijk heeft Seafoodbar De Trapkes ook mosselen in huis! Het visrestaurant aan de Haven serveert mosselen op traditionele wijze (met witte wijn en groenten) Zeeuwse (€19,50) of Bouchot Morisseau mosselen (€22,50). Daarnaast ook een Thaise mosselpan (met groene curry en groenten) met Zeeuwse (€21,50) of Bouchot Morisseau (€24,50) mosselen.

Seafoodbar De Trapkes Breda

7. Dickens & Jones

Dickens & Jones heeft ook dit jaar wederom Provinciaalse en Thaise mosselen (€17,50)! Het restaurant op de Grote Markt serveert de mosselen met friet, salade en verschillende sauzen.

Dickens en Jones Breda

8. Moeke Ginneken

Moeke Ginneken houdt van mosselen! Het eetcafé in het Ginneken serveert mosselen gekookt in Leffe blond, knoflook-room of witte wijn met friet en sauzen voor €19,50. Vanaf 7 augustus kun je bij Moeke elke maandag voor hetzelfde bedrag onbeperkt mosselen eten. Op 8, 9 en 10 september is het mosselweekend bij Moeke met onbeperkt mosselen voor €15 met brood en sauzen.

Moeke Ginneken Breda

9. Publieke Werken

Publieke Werken in de Sint Annatraat heeft momenteel ook mosselen in huis. Het café en restaurant serveert mosselen die zijn gekookt in Westmalle Tripel. Daarnaast krijg je er sauzen, salade en friet bij.

Publieke Werken Breda

10. Pasta & Pesto

Bij Pasta & Pesto kun je ook terecht voor mosselen! Het restaurant in Prinsenbeek serveert mosselen (€17,50) die zijn gekookt in bier of wijn. Bij de mosselen krijg je friet, salade en sausjes.

Pasta en Presto Prinsenbeek

11. Mirabelle

Mirabelle heeft Bouchot mosselen uit Frankrijk, gekookt in witte wijn met rozemarijn, limoen en knoflook. Het restaurant in Princenhage serveert bij de Franse mosselen (€24,50) met brood en friet.

Mirabelle Breda

12. De Nieuwe Baan

De Nieuwe Baan serveert mosselen (€18,95) die zijn gekookt in bier, wijn of naturel. Het restaurant in Prinsenbeek serveert hierbij friet, salade en sauzen. Er is dagelijkse een beperkte voorraad mosselen, dus op=op! Zeker zijn van een pannetje mosselen? Reserveer dan vooraf even!

De Nieuwe Baan Prinsenbeek

Bonus: De Vriendin

De Vriendin organiseert zondag 30 juli de ‘Mosselen op de bar’ borrel! Bij het eet- en borrelcafé in de Veemarktstraat staan van 16:00 tot 21.00 uur heerlijke pannetjes mosselen met sausjes op de bar met daarnaast muziek en lekkere drankjes. De mosselen zijn van het huis!

De Vriendin Breda