NOOK Breda is de nieuwste aanwinst op het Van Coothplein. Eigenaars Karen Verheijen en Eveline Mouws hebben vrijdag de deuren van hun dagzaak geopend dat is gespecialiseerd in thee. Daarnaast serveert NOOK onder andere koffie, verse sappen en sandwiches. NOOK deelt het pand met kapper Divi-Diva, naast Bar Le Petit. 

Verheijen is vanaf haar 16e in de ban van thee en sinds 2015 jaar gecertificeerd theesommelier. Hierdoor weet ze alle ins en outs van thee. Je kunt bij NOOK Chinese thee bestellen zoals Oolong, Jasmijn, wit, groen en zwart, maar ook groene en zwarte Japanse thee. Er zijn specials zoals Matcha en Osmanthus met Pu-erh of Oolong. Voor twee personen is er de theebloem met Jasmijn in een potje. Alle thee wordt uit China geïmporteerd en is (net als thee-accessoires) te koop.

Verheijen wilde graag een eigen zaak beginnen toen ze bij haar kapper Divi-Diva hoorde dat het horecagedeelte vrijkwam. “Ik vroeg Eveline of ze er samen met mij een zaak wilde starten”, aldus Verheijen. De dames kennen elkaar inmiddels 10 jaar. “Ik zag het gelijk zitten”, vertelt Mouws. “Hiervoor heb ik 1,5 jaar bij Kamu gewerkt, waardoor ik veel over koffie heb geleerd. Zo vullen we elkaar goed aan. Daarnaast heb ik een studie in voeding afgerond”.

Naast verse sappen en taartjes aan de bar heeft NOOK smoothie bowls met yoghurt en toppings van vers fruit, granola, noten en zaden. Sandwiches (met brood van desembakkerij Echt Brood) zijn verkrijgbaar met onder andere doperwtenspread, gegrilde kip, geitenkaas, gerookte forel, mozzarella en pastrami. Er is ook een wisselende salade.

Naast 14 zitplaatsen heeft NOOK een zonnig terras met plek voor 20 gasten. De dagzaak is dinsdag t/m vrijdag geopend van 9 tot 17.30 uur, zaterdag tot 17 uur en zondag van 10.30 tot 17 uur.

Nook Breda
Theebloem in een potje

Nook Breda

Nook Breda

Nook Breda

Nook Breda

Nook Breda

Nook Breda