Wolfslaar ontving maandag voor het 14e jaar op rij een Michelinster. Het restaurant is sinds 2005 in het bezit van een ster en het enige restaurant in Breda met deze unieke vermelding. Naast sterrenrestaurants worden in de jaarlijkse Michelingids nog meer restaurants vermeld. Dit jaar gaat het om 6 restaurants in Breda.

1. Wolfslaar

Uit de Michelingids over Wolfslaar: “U rijdt een prachtig landgoed op, stapt tot aan het voormalige koetshuis en ontdekt er dit contemporain restaurant. Van een entree gesproken! De chef schotelt vervolgens gedetailleerde gerechten voor waarin hij elk ingrediënt graag in diverse vormen bewerkt. Een mooie harmonie, die wordt versterkt door de lekkere wijn.”

Wolfslaar Breda

2. Salon de Provence

Uit de Michelingids over Salon de Provence: “Romantisch en gezellig, klassiek en intiem … Er hangt een bijzondere ambiance in dit huiskamerrestaurant. Het bord zorgt voor het vleugje Provence. De chefs gebruiken groenten uit eigen tuin en verenigen hun klassieke en moderne achtergronden, om vervolgens het beste uit beide werelden heerlijk in balans te brengen.”

Salon de Provence Breda

3. De Stadstuin

Uit de Michelingids over De Stadstuin: “Dit stijlvolle herenhuis, met achteraan een intiem stadsterras, is de speeltuin van een jonge chef. Zijn culinair repertoire is modern, met regelmatig een knipoog naar diverse Europese keukens, en zet het product telkens mooi in de picture. Hebt u achteraf nog wat plaats? Bezoek dan zeker de aangrenzende patisseriezaak.”

De Stadstuin Breda

4. Jagthuijs

Uit de Michelingids over ’t Jagthuijs: “Jagers lijken nog elk moment binnen te kunnen stappen in dit voormalige jachthuis (1908). Die authentieke sfeer wordt gecombineerd met modern comfort, gezellig terras incluis. De keuken is lekker up-to-date, met oosterse invloeden en gerechten die men in kleinere vorm kan nemen. Leuke plus: men sabreert hier uw champagnefles!”

Jagthuijs Breda

5. Liefdegesticht

Uit de Michelingids over Liefdegesticht: “Hotel Nassau noemt zijn trendy restaurant graag een food heiligdom en heeft met zijn talentvolle chef de juiste man om die verwachting in te lossen. Hij weet zijn creativiteit namelijk te bundelen in gevarieerde gerechten die to-the-point zijn. Niet té ingewikkeld, maar volledig gefocust op smaak.”

Liefdegesticht Breda

6. Chocolat

Uit de Michelingids over Chocolat: “In de schaduw van de kerk, hartje Breda, huist het trendy Chocolat. De diversiteit van chocolade typeert de eigentijdse nuances die de chefs zo graag gebruiken. Franse smaken, oosterse bereidingen, internationale kruiden … Hier kookt men met open vizier! Ontdek het gerust op het terras achteraan, het is er aangenaam.”

Chocolat Breda