Smakelijk Breda heeft in 2017 in samenwerking met 12 culinaire restaurants de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek georganiseerd. Van maandag 6 t/m zondag 12 februari genoten zo’n 2000 gasten van een 4-gangenmenu voor slechts €35,- per persoon. Het doel van deze nieuwe restaurantweek is om iedereen kennis te laten maken met een culinaire avond uit in Breda.

De eerste Bredase restaurantweek onderscheidt zich van andere restaurantweken door het aanbieden van een 4-gangenmenu. “Wil je écht een culinaire avond uit ga je tegenwoordig voor minimaal 4-gangen”, vertelt Dex Bos van Smakelijk Breda. “Tussengerechten zijn mijn persoonlijke favoriet. Hier heeft een chefkok weinig beperkingen en kan hij zijn volledige creativiteit kwijt. Die beleving willen we de gasten meegeven tijdens de Bredase restaurantweek”.

Aan de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek deden 12 restaurants mee, waaronder sterrenrestaurant Wolfslaar. “Voor de helft van de deelnemende restaurants in dit de enige restaurantweek waaraan ze deelnemen. Dat maakt de Smakelijk Breda Restaurantweek zeer exclusief”, aldus Bos. “Neem bijvoorbeeld Salon de Provence. Dit is één van de beste restaurants in Breda en doet voor het eerst sinds 18 jaar mee aan een restaurantweek. Daar ben ik trots op”.

Deelnemende restaurants aan de eerste Smakelijk Breda Restaurantweek: Binnen Breda, Chocolat, D’n Ouwe Struys, Hemels, Liefdegesticht, MeinesZ, Mirabelle, Ruitersbosch, Salon de Provence, ’t Jagthuijs, Van Ouds en Wolfslaar*.

Blijf op de hoogte

Vanwege het succes wordt begin 2018 de tweede editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek georganiseerd. Schrijf je in voor de Smakelijk Breda nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws over de Bredase restaurantweek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

 

Smakelijk Breda Restaurantweek