Smakelijk Breda RestaurantweekSmakelijk Breda heeft in samenwerking met 12 culinaire restaurants de Smakelijk Breda Restaurantweek georganiseerd. Van 6 t/m 12 februari 2017 genoten 2000 gasten van een 4-gangenmenu voor €35 per persoon. Het doel van deze nieuwe restaurantweek is om iedereen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met een culinaire avond uit in Breda.

De eerste Bredase restaurantweek onderscheidt zich van andere restaurantweken door het lokale karakter en het aanbieden van een 4-gangenmenu. “Wil je een culinaire avond uit ga je tegenwoordig voor minimaal 4-gangen”, vertelt Dex Bos, eigenaar van Smakelijk Breda. “Tussengerechten zijn persoonlijk mijn favoriet. Bij dit gerecht kan de chefkok zijn volledige creativiteit kwijt. Die beleving willen we de gasten meegeven tijdens deze Bredase restaurantweek”.

Aan de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek deden dit jaar 12 restaurants uit de gemeente Breda mee. “Voor de helft van de deelnemende restaurants in dit de enige restaurantweek waaraan ze deelnemen. Dat maakt de Smakelijk Breda Restaurantweek zeer exclusief”, aldus Bos. “Neem bijvoorbeeld Salon de Provence. Dit is één van de beste restaurants in Breda en doet voor het eerst sinds 18 jaar mee aan een restaurantweek. Daar ben ik trots op”.

Restaurantweek editie 2018

Begin 2018 wordt de tweede editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek georganiseerd. De 15 culinaire toprestaurants die deelnemen aan de eerstvolgende Smakelijk Breda Restaurantweek zijn: Binnen Breda, Chocolat, De Stadstuin, Hemels, La Cucina Italiana, Liefdegesticht, MeinesZ, Mirabelle, Ruitersbosch, Salon de Provence, ’t Jagthuijs, Van Ouds, Wijnbar Pinot, Wolfslaar* en Zuyd. Meer informatie volgt begin 2018.