Blogs

Ruitersbosch: tonijn, coquille & Sashi entrecote

Ruitersbosch is een culinair restaurant en gevestigd aan de rand van het Mastbos. In een sfeervolle en ongedwongen ambiance kun je hier terecht voor een lunch, diner en borrel. Bij mooi weer is het heerlijk genieten op het terras. Bovendien kun je gratis voor de deur parkeren.

De keuken van Ruitersbosch is Frans georiënteerd met invloeden uit Nederland en het zuiden van Europa. De witte brigade werkt uitsluitend met duurzame en dagverse ingrediënten. De menukaart wisselt met elk seizoen en staat in het teken van ambachtelijkheid zoals het bereiden van eigen fonds, soepen, sauzen en patisserie.

Chefsmenu

Laat je verrassen met al het mooie en lekkere aanbod van het seizoen. Dit kan met het chefsmenu in 4 (€47,50), 6 (€65,50) of 8-gangen (€77,50). Duurzaam, veelal biologisch en met streekproducten. Kortom, genoeg inspiratie voor chef-kok Mark van der Horst en zijn brigade om je met ware smaaksensaties te verwennen. Sommelier Rik Ficheroux begeleid de gerechten met mooie bijpassende wijnen.

Parel van het Zuiden

Wij proeven vanavond het 4-gangen chefsmenu en beginnen met een aperitief en krokantje van papadum met dip. Even later volgt de amuse: een mousse van mosselen met een kokkel, gel van kalamansi, hangop met verveine en poeder van gerookte olijf.

Tonijn

Het voorgerecht is een tataki van tonijn. De verse vis met sesam is kort geschroeid en wordt geserveerd met bereidingen van pompoen, dragon en passievrucht. Rik schenkt hierbij een frisse wijn van wijnhuis Esporão uit Portugal: Pé branco 2019. Bij het voorgerecht wordt ook brood met olijfolie en zeezout geserveerd.

Coquille

Bij het tussengerecht genieten we van mooi gebakken coquilles. De coquilles worden geserveerd met een schuim en crème op basis van miso. Daarbij een salade met venkel, sajobonen, dille, rettich en een crumble. In het glas een witte wijn van het Italiaanse wijnhuis Poderi Dal Nespoli. Dit is een blend van Trebbiano en Chardonnay en gaat goed samen met de coquilles.

Sashi entrecote

Als hoofdgerecht proeven we heerlijke entrecote van het Sashi rund. Dit mooie kwaliteitsvlees komt uit Scandinavië en is wekenlang gerijpt en wordt geselecteerd op kwaliteit. Bij het vlees proeven we een smaakvolle jus van morilles en een garnituur van diverse groenten. Bij dit mooie vlees hoort een rode wijn en daarom is gekozen voor De Bortoli DB Reserve Petite Sirah. Deze Australische rode wijn met veel fruit en specerijen/cacao sluit perfect aan.

Dessert

Het dessert staat in het teken van witte chocolade! Zo proeven we een panna cotta, ijs, crème én brownie van witte chocolade. Heerlijk. Daarbij onder andere aardbeien en een gel van frambozen. Bij zo’n dessert hoort een goede dessertwijn: Tschida Muskat Ottonel Auslese 2018. Tschida Angerhof is al vaker verkozen tot beste zoetwijnmaker van de wereld.

Friandises

We eindigen de avond met koffie en huisgemaakte friandises. Bij de koffie worden lekkernijen geserveerd zoals een bonbon gevuld met een ganache van aardbei, tartelette met een cremeux van bloedsinaasappel, chocolade met noten en rozijnen en een kattentong.

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.