Blogs

The Tiger Club: coquilles, duck pancakes & cauliflower tso

The Tiger Club laat je kennis maken met Asian streetfood gerechten, Oosterse biertjes en spicy cocktails. Het restaurant wil graag de liefde voor Azië met je delen. Kom langs en ervaar hoe het leven eraan toe gaat in de kleurrijke straten van Bangkok, Kuala Lumpur of Hong Kong.

Je bent welkom om te borrelen en dineren. Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht en zijn bedoeld, volgens de Oosterse familie tradities, om te delen met het hele gezelschap. Daarnaast heeft de streetfoodbar een uitgebreide drankkaart met onder andere Chinese thee, cocktails, gin-tonic’s, Aziatische bieren en sake.

Coquilles, Duck Pancakes & Cauliflower Tso

Vanavond schuiven we aan bij het restaurant in de St. Janstraat en proeven we een aantal nieuwe gerechten. De kroepoek komt op tafel en eigenaar Minda schenkt alvast een speciaalbiertjes in: Mannenliefde van Oedipus Brewing.

The Tiger Club blijft zich vernieuwen met nieuwe gerechten en dat zien we graag! Zo proeven we een coquille-gerecht geïnspireerd op Singapore met een garnalen-kerriesaus, zeewier en zeekraal. Ook nieuw en verrassend lekker is de vegan variant van General Tso’s Chicken. Dit keer niet met kipfilet, maar met gefrituurde bloemkool. Dit moet je proeven!

De Duck Pancakes kun je helemaal naar eigen wens samenstellen. Het vlees is gekonfijt, geplukt en gewokt en geserveerd met champignons. Bij de eend krijg je flensjes, garnituur en hoisin saus om te combineren tot één gerecht.

Sticky Ribs, Tonijn Tataki & Gado Gado

Bij The Tiger Club geniet je van uiteenlopende homemade bijgerechten. Denk aan tempeh goreng, sambal kerabu, nasi goreng en huisgemaakte kimchi. Ook de gado gado met witte kool, sperziebonen, wortel, aardappel, ei en pindasaus is vernieuwd.

De tonijn tataki maakt ook een kwaliteitssprong dankzij de nog betere vis. De tonijn is licht gegaard, dun gesneden en geserveerd met kimchi mayonaise. Wil je liever vlees? Bestel dan de Asian Sticky Ribs, gegaard in Porter bier van Big Belly. Het zachtgegaarde vlees is botermals en heerlijk op smaak dankzij het bier, soja, gember en ketjap.

De vele kleurrijke gerechtjes op tafel zijn allemaal goed op smaak en een feestje om samen te delen. We sluiten de avond af met een Indonesisch dessert: tjendol. Het kokosijs wordt geserveerd met vers fruit, pandan en palmsuiker.

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Lees verder.