Op woensdag 14 februari, een dag na carnaval, is het Valentijnsdag. De ideale gelegenheid om met je geliefde romantisch te dineren in een restaurant in Breda. Heb je nog niks gepland en ben je opzoek naar een romantisch diner? We helpen je een handje met een overzicht van restaurants in Breda met een speciaal Valentijnsmenu.

1. Zuyd

Restaurant Zuyd is een culinair restaurant aan de Ginnekenweg. In de semi-open keuken verwerkt chef-kok en eigenaar Stefan Dirkx samen met de keukenbrigade de dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Geniet 16 en 17 februari van een 4-gangen Valentijnsmenu voor €47,50. Vijf gangen (€57,50) is ook mogelijk, net als bijpassende wijnen.

Zuyd Breda

2. Wolfslaar

Van 14 februari tot en met 17 februari serveert Wolfslaar een speciaal Valentijnsdiner met 4 (€74,50), 5 (€84,50) of 6-gangen (€94,50). Chef-kok Maarten Camps weet welke ingrediënten nodig zijn om je te verrassen met een bijzonder Valentijnsmenu. Samen met de geselecteerde wijnen door sommeliers Tobias Visser en Kayleigh van Gool is de ervaring compleet. Bekijk het menu.

Wolfslaar Breda

3. Eethuys 1535

Eethuys 1535 is dé Asian fusion gastrobar van Breda. Chef-kok Randy Dieterman creëert gerechten met de mooiste smaken uit het Oosten. Bij dit restaurant staat shared dining centraal staat, ideaal om met je geliefde gerechtjes te delen. Eethuys 1535 serveert een shared dining verrassingsmenu, inclusief aperitief en amuse! 4-gangen voor €35, 5-gangen voor €39,50.

Eethuys 1535 Breda

4. Hemels

Hemels organiseert 16, 17 en 18 een Valentijnsweekend en introduceert het restaurant aan de Wilhelminastraat hun nieuwe concept: dare to share! Dit is een shared dining concept waarbij jullie keuze hebben uit 20 verschillende gerechtjes.

Hemels Breda

5. Liefdegesticht

Liefdegesticht is een verlengde van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. Niet zomaar een restaurant maar een heiligdom waarin chef-kok Bart Klomp en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Samen verheffen zij goed eten tot een religie. Liefdegesticht serveert 14 januari een 4-gangenmenu voor €42. Bekijk het menu.

Liefdegesticht Breda

6. Binnen Breda

Binnen Breda serveert 14 februari een 4-gangen Valentijnsmenu voor €39,50. Het gaat om een keuzemenu, alleen het tussengerecht staat vast: een granité van rozen met een schuim van vanille. Daarnaast krijg je ook nog een verrassing van Binnen Breda en maak je kans op een cadeaubon van €250 om iets te organiseren bij Binnen Breda. Bekijk het menu.

Binnen Breda

7. Barlucca

Barlucca heeft op Valentijnsdag een speciaal 3 (€33) en 4-gangen (€39). Je begint met een anti pasti plateau, gevolgd door het tussengerecht met gnocchi of conchiglie met gamba’s. Als hoofdgerecht entrecote, skrei of groene asperges en tot slot een aardbeiendessert met ijs of Italiaanse kazen. De tafels zullen romantisch worden ingedekt met wit linnen en extra kaarslicht!

Barlucca Breda

8. Gastrobar Floor

Gastrobar Floor op de Grote Markt serveert op Valentijnsdag een 4-gangen Valentijnsmenu voor €37. Chef-kok Sven Sven Uijttewaal heeft een culinair menu samengesteld. Het voorgerecht is met Noordzee krab, gevolgd door skreifilet, kalfsentrecote en een dessert met pure chocolade en passievrucht.

Gastrobar Floor Breda

9. Chocolat

Chocolat serveert 14 februari een 4-gangen Valentijnsmenu voor €45. Geniet samen met je geliefde van een voorgerecht bestaande uit kreeft en biggenbuik en een tussengerecht met heilbot en coquille. Als hoofdgerecht een chateau briand to share en tot slot een chocolat love dessert. Bekijk het menu.

Chocolat Breda

10. Van Ouds

Van Ouds is een restaurant gevestigd langs een eeuwenoude postroute, aan de rand van het dorp Bavel. Bij Van Ouds bereiden chef-kok en eigenaar Vincent Hendriks en Michiel van Camp heerlijke pure gerechten, modern in uitstraling en klassiek in bereiding. Van Ouds serveert op Valentijnsdag een 4-gangenmenu voor €40.

Van Ouds Bavel

11. De Pasta Kantine

De Pasta Kantine serveert een Valentijnsmenu voor €24,95. Je begint het diner met een aperitief; een huiscocktail van limoncello, ginger ale en prosecco. Als voorgerecht een plankje met antipasti, soepje en brood met smeersels gevolgd door het hoofdgerecht: een kleine pasta naar keuze. Het diner wordt afgesloten met het dessert van de chef.

De Pasta Kantine Breda

12. Dickens & Jones

Op de Grote Markt zit Dickens & Jones, een nostalgische brasserie met een authentieke Engelse sfeer. Dickens & Jones heeft een speciaal Valentijnsmenu samengesteld voor €42,50. Wat je kunt verwachten? Een 4-gangen verrassingsmenu om samen te delen. Want sharing is caring!

Dickens en Jones Breda

13. Don-Qui John

Don Qui-John serveert op Valentijnsdag een 3-gangen Valentijnsmenu voor €35. Als voorgerecht geniet je bij het restaurant in Princenhage van een proeverij van diverse voorgerechten, gevolgd door het hoofdgerecht: kabeljauwfilet of parelhoenfilet. Tot slot een grand dessert voor z’n tweeën.

14. Heeren van Breda