Café Local 2.0: lokaal maar toch werelds

Wie vandaag een rondje over de vrijdagse weekmarkt heeft gemaakt heeft het misschien al gezien: Café Local is weer open. Na een verbouwing die ruim zes weken duurde ging de zaak vandaag, precies op tijd voor de eerste voorjaarszon, weer open. Café Local zoals we die kennen werd in die zes weken tot helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. De zaak is onherkenbaar en dat wil je zien!

,,Na 5,5 jaar was ik toe aan iets nieuws”, vertelt eigenaar Dennis Stroes. ,,We zouden de verbouwing in eerste instantie klein aanpakken maar toen bleek wat er allemaal mogelijk was hebben toch alles onder handen gepakt.”

Zo vind je de toiletten van het café op de Markt nu boven en is er beneden plek voor maar liefst 18 extra couverts. Het plafond is er tijdens de verbouwing uit geweest en veel hoger teruggeplaatst. Bovendien is er met frisse tinten gewerkt. Café Local straalt en oogt tientallen keren ruimer dan voorheen.

Het nieuwe interieur van de zaak is veelzijdig. ,,We hebben authentiek in een modern jasje gestopt. Local is er blijft een zaak voor jong en oud.” Al het meubilair is nieuw en modern, maar het glas-in-lood aan de voorzijde van het pand en de authentieke betonnen muren binnen laten subtiel merken dat je hier in een monumentaal pand verkeert.

Midden in de zaak staat een grote tafel (waarvan de naam overigens nog bepaald moet worden) die niet gereserveerd kan worden maar speciaal is ingericht om een snel hapje of drankje te nuttigen of te wachten totdat je tafeltje vrij is. De bar is gemaakt naar de maten van een ‘collega-eetcafé’ die eveneens diner aan de bar serveert en het raam aan de voorkant kan tot een meter open. Zo geniet je in de zomer ook binnen van de gezelligheid van de Markt.

De menukaart van Local is overigens wel vernieuwd, maar blijft zoals we zijn gewend. Het concept van de zaak is onveranderlijk, er zijn alleen wat gerechten vervangen door nieuwere varianten.