team-café-sjiek

Café Sjiek viert haar sjieke 35-jarig bestaan

,,Sjiek dat jullie op een sjieke dag als deze allemaal hier naartoe gekomen zijn.” Robin Berben, eigenaar van Café Sjiek, kon afgelopen maandag zijn geluk niet op. Samen met zijn vrouw en steun en toeverlaat Yvonne, alsmede een groot aantal genodigden (vrienden, vaste gasten en relaties) stond hij uitgebreid stil bij het feit dat het precies 35 jaar geleden was dat hij voor het eerst de deuren opende van zijn zaak in de Sint Pieterstraat. Café Sjiek zou uitgroeien tot een van de culinaire instituten van Maastricht en kreeg al gauw landelijke bekendheid.

team-café-sjiek

Vanwege het 35-jarig bestaan ging de zaak voor één dag dicht. Officieel dan, want op de plek in het tegenover het café liggende historische stadspark die op andere mooie dagen dienst doet als buitenterras, was het een komen en gaan van Maastrichtenaren die Café Sjiek, en niet te vergeten Robin Berben en zijn vrouw, een warm hart toedragen.

Zij werden onder meer onthaald op sjieke wijn, sjieke huisgemaakte bitterballen en frieten in puntzakken met het overbekende sjieke zoervleis. Obers liepen rond met grote dienbladen vol pèlskes, terwijl de zon niet ophield om op de haar vertrouwde wijze een warme en daardoor meer dan sjieke bijdrage te leveren aan de bijzondere dag.

Na afloop van het ‘sjieke’ feest (‘op naar de volgende 35 jaar’, zo werd geopperd) was er een besloten feestelijke bijeenkomst voor het trouwe personeel, dat volgens Robin Berben niet genoeg bedankt  kan worden voor zijn tomeloze inzet in de loop der jaren.