Carnal 2.0: Raw Passion

Steakhouse Carnal in de Wycker Burgstraat in Wyck is de afgelopen weken flink onder handen genomen. Wie de afgelopen weken naar binnen heeft gespiekt zal gezien hebben dat er niet meer veel over is van Carnal zoals we het kenden. Demy sprak Radu en Sandro, de eigenaren van de zaak, over de verbouwing en het nieuwe concept van het steakhouse.

Tijd voor iets nieuws

Vijf jaar geleden bouwde de destijds 21-jarige Sandro Steakhouse Carnal van de grond af aan op. Hij deed dat samen met zijn vader. Dag in dag uit zaten de twee destijds in het lege pand om er iets moois van te maken. ,,En dat is gelukt”, zegt Sandro. ,,Ik kijk met trots terug op alles dat we toen gemaakt hebben. Echter liet het interieur van Carnal ons niet meer toe om ons concept te ontwikkelen zoals wij dat voor ogen hadden.’’

Radu – sinds drie jaar medeeigenaar van Carnal – en Sandro zagen meer potentieel en ruimte voor veranderingen die in lijn zijn met het doel dat zij met Carnal voor ogen hebben: het voldoen aan de ‘microverwachtingen’ van hun gasten. Het nieuwe concept van Carnal is dan ook een vertaalslag van alles dat het Radu en Sandro de afgelopen vijf jaar van hun gasten hebben geleerd. ,,We hebben alles eruit gehaald en de zaak opnieuw, van de grond af, opgebouwd. En het resultaat, dat mag er wezen!’’

BBQ

De fysieke inspiratie voor het vernieuwde interieur van Carnal is BBQ. En vuur. Daarvoor mag je de mannen van Carnal, die overigens niet alleen zakenpartners maar ook beste vrienden zijn, altijd en overal voor uit bed halen. In principe maakt het dan niet zoveel uit of er daadwerkelijk een BBQ voorhanden is. Liever niet zelfs: een opengesneden olievat met een rooster past veel beter bij de essentie die BBQ’en voor hen heeft. ,,Hoe rauwer, hoe beter.’’

Het gevoel om ‘van niets iets te maken’, met de bijbehorende sfeer en vrijheid, is de reden waarom de heren zo van hun BBQ-avonturen houden. Dit, plus de wensen van de gast (goed eten, goede sfeer en ‘carnalismo’)zijn de basis van Carnal 2.0.

Behalve het rauwe en pure van de BBQ is er nog een reden waarom de BBQ zo’n inspiratiebron is: ,,De BBQ, of BBQ’en, is een plek, gebeurtenis of voor sommige misschien zelfs traditie, die gepaard gaat met vrienden, familie, gezelligheid en samenzijn.’’

Conceptontwikkeling

Met rauw, puur en Carnalismo als pijlers, zijn Radu en Sandro druk in de weer geweest met het ontwikkelen van Carnal 2.0. Dit hebben zij niet alleen gedaan, maar met behulp van het hele team. Maanden hebben zij gekeken naar wat er mogelijk was, hoe zij hun concept vorm konden geven en hoe ze lessen van de afgelopen vijf jaar konden doorvoeren in een nieuw concept.

Er is veel aandacht gegaan naar de details van Carnal 2.0. Overal is over nagedacht en het interieur is volledig in lijn met hoe de mannen hun passie willen overbrengen. Wycker Brugstraat 35 ademt ‘puur en rauw’, wat ook tot uitdrukking komt door de immense zeecontainer die als bar dient, de metaallook van de muren, ‘kooien’ aan de muren, details van hout en de geur van een stukje vers vlees op de nieuwe houtskoolgrill.

Op de kaart

Ook op de menukaart van Carnal wordt het een en ander aangepast. Zo komt er een Tomahawk Steak op het menu. Wie deze bestelt krijgt het stuk vlees eerst aan tafel te zien. Nadat de steak in de keuken is bereid, wordt deze à la minute aan tafel gesneden. Speciaal voor iedereen die thuis een trouwe viervoeter heeft rondlopen, mogen de restjes – uiteraard inclusief bot – mee naar huis genomen worden. Zo kan daadwerkelijk het hele gezin genieten van een heerlijk stukje vlees!

Een van de krachten van Carnal heeft altijd gelegen in het delen met anderen, dit is immers waarom Carnal achter de schermen één grote familie is. Ook dit vinden we terug op de vernieuwde menukaart. Zo staat er bijvoorbeeld een 500 grams burger op de kaart en het is niet per se de bedoeling dat je deze in je eentje opeet: ,,Het is toch veel leuker om eten te delen met je gezelschap? Neem die Tomahawk Steak of de Vatos Locos (‘Gekke vrienden’, de mixed grill van Carnal), die zijn er om samen te eten.’’

Take-away

Hoewel het grootste gedeelte van de verbouwing er inmiddels op zit, zijn ze bij Carnal momenteel nog druk in de weer met de realisatie van de Carnal take-away. Deze zal op zeer korte termijn worden geopend. Met de take-away wil Carnal de mensen die geen plekje binnen kunnen krijgen, toch de mogelijkheid bieden om hun Carnal-favoriet te kunnen eten.

Na opening zal de take-away van Carnal iedere dag tot middernacht, en in het weekend zelfs tot 02.00 uur, open zijn. Daarmee biedt de take-away niet alleen mogelijkheden voor gasten die geen plekje binnen konden krijgen, maar ook voor iedereen die na – of tijdens – een avondje stappen trek krijgt.