Cocktails met een twist op het nieuwe terras van Café Louis

Een Champagne Cosmopolitan, Espresso Martini of een Le Dernier Mot. Dat is slechts een greep uit de cocktails op de cocktailkaart van Café Louis, die nét allemaal iets anders zijn dan normaal. Sinds deze week zijn deze luxe drankjes, evenals de drankjes van de ‘gewone’ drankkaart en ontbijt, lunch en diner, te nuttigen op het terras van Café Louis op de Boschstraat in Maastricht.

Eind juni openden in stilte de deuren van Hotel Monastere en Café Louis. Beide zijn onderdeel van Vondel Hotels, een Amsterdams concern met – tot de komst van Hotel Monastere en Café Louis – enkel vestigingen in de hoofdstad. Begin deze week werd Café Louis uitgebreid met een terras, en wel in de Boschstraat in Maastricht.

Terras

Het terras is, net als de rest van de zaak, geheel in Franse stijl ingericht: wie het terras nadert zou zo denken dat hij op een pittoresk plekje in Frankrijk is gestrand. Eenmaal op het terras van Café Louis kun je niet alleen genieten van bijzondere cocktails en Franse bistro gerechten, maar ook van de meest uiteenlopende voorbijgangers: van dikke Porsches die het liefste een aantal keren met hoog tempo voorbij sjezen tot Maastrichtenaren die hun weg proberen te vinden richting het Bassin vinden. Het is een heus schouwspel.

Parasol

In de loop van volgende week komen er ook parasols op het terras van Café Louis te staan, het zou dan ook tussen 15.00 en 18.00 uur – ‘golden hour’ op het terras en dus erg warm met de temperaturen van de afgelopen dagen – goed te doen moeten zijn.

Momenteel zijn is er plek voor circa twintig mensen op het terras van Café Louis, maar dit aantal zal snel uitgebreid worden naar 35. Na een zomer warmdraaien en de puntjes op de i zetten, worden Hotel Monastere en Café Louis in september officieel geopend. Ook tot die tijd is iedereen uiteraard gewoon welkom voor een hapje, drankje of overnachtingen in een van de vele, bijzondere, hotelkamers.