Coming soon! Friet Elite: chique biologische friet voor iedereen

Bijzondere bakjes frieten, je ziet ze overal voorbijkomen. Behalve in Maastricht. Daar komt dit najaar verandering in, want dan opent in het centrum van de stad, vlak achter de Bijenkorf, Friet Elite: een frituurconcept dat volledig draait op ‘chique’, biologische frieten, snacks, toppings en sauzen.

Friet Elite is het concept van Ramon Voorn en Gijs van Eerd. De twee zijn familie van elkaar en zeker geen onbekenden in de Maastrichtse horeca. Ramon Voorn opende in 2016, samen met zijn compagnon Nick Kuipers, Johnny Wrap op het Cörversplein en Gijs van Eerd staat aan het roer van Burgerlijk, de succesvolle burgertent in de Rechtstraat.

Afgezien van het feit dat ze familie zijn, werken Ramon en Gijs al lang geregeld samen: hun foodtruck is op menig festival in de wijde omgeving te vinden. Ruim anderhalf jaar geleden kregen de twee het idee om Friet Elite te starten. ,,Je ziet ze langzaam maar zeker overal wel verschijnen, de bijzondere friettenten. In Maastricht hadden we die nog niet dus hebben we een concept ontwikkeld waarin we kunnen frituren op hoog niveau.” Dat Friet Elite er nog niet is, heeft alles te maken met de lange zoektocht naar een geschikte locatie. Deze is inmiddels gevonden: dit najaar neemt Friet Elite zijn intrek in Achter het Vleeshuis 7, het pand waar tot voor kort cocktailbar Beez gevestigd was.

Huisgemaakt

Friet Elite gaat zich toespitsen op frituren op hoog niveau. Dat betekent dat de frieten handgesneden zijn, de snacks zelfgemaakt en de sauzen worden samengesteld in eigen keuken. De herkomst van de ingrediënten is belangrijk voor de twee heren, momenteel zijn ze druk in de weer met het uitzoeken van ingrediënten: van de olie voor de frietpan tot de aardappelen en het vlees. Diverse toppings en sauzen moeten er voor zorgen dat ieder frietje en chic uitziet.

Elite

Hoewel de naam van Friet Elite wellicht impliceert dat deze nieuwste aanwinst alleen voor de elite is, wil Gijs toch graag benadrukken dat dat niet het geval is. ,,We willen ons met Friet Elite eigenlijk op iedereen richten. Van de winkelende mensenmassa tot de ‘sjieke’ Maastrichtenaar, maar zeker ook de studenten.”

Friet Elite opent dit najaar en zal dan zes dagen per week van 12.00 uur tot 21.00 uur zijn geopend.